maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kalusteita ja led-nauhaa

Raksalla hommat etenee hissukseen. Pakko myöntää, että nämä viimeistelyhommat ja näkyvän tekeminen on hieman ajankäytöllisesti päässyt yllättämään allekirjoittaneen. Kaikkeen kuluu ihan tuhottoman paljon aikaa kun yksikseen nysvää. No, melkein yksikseen. Onneksi vaimo on käynyt viime aikoina kunnioitettavan paljon avustamassa, ottaen huomioon että hän on päävastuussa perheen arjen pyörittämisessä ja vielä lomilta töihinkin palannut.

Kalusteita on saatu hieman kasailtua vaatehuoneen jälkeen. Yhdessä vaimon kanssa asennettiin yläkerran aulaan maitolasiset liukuovet harkoista tehtyyn kaappiin ja se kun meni niin vikkelästi ja hyvin niin eräänä iltana sitten otettiin työn alle myös alakerrassa eteisen liukuovikaapisto. Siinä tuhraantui aikaa selkeästi enemmän, mutta saatiin kuin saatiinkin runko ja sisuskalut valmiiksi yhden illan aikana. Paria päivää myöhemmin myös asenneltiin peiliovet siihenkin.

Yllättävän paljon muuttui yläkerran aula kun sai ovet paikalleen.

Näkymä keittiön suunnasta.

Alakerrassa eteisen kaapisto. Onpahan ainakin säilytystilaa!

Pääoven suunnasta.


Keittiössäkin tuli aloitettua kaappien asennus ns. koneseinämältä. Sitä ennen piti askarrella kulman koteloon keskuspölynimurin piste, varustettuna Beam Vroom -venyvällä letkulla. Luulen että se tulee olemaan ihan näppärä tasojen ja lattioiden puhdistukseen. Keittiön kaappien asennus jäi nyt hetkiseksi vaiheeseen kun pitää saada allaskaapin alle vedeneristykset tehtyä ja tuolla koneseinämällä oli yksi yläkaappi tullut liian leveänä. 30cm leveän apteekkarinkaapin päälle oli vahingossa jo suunnitelmakuviin jäänyt 40cm yläkaappi. Ikävä kyllä Domuksen tehdas on lomilla, joten uusi yläkaappi on tulossa noin kolmen viikon päästä. Onni onnettomuudessa, että sillä ei meidän kannalta ole hirmuinen kiire kun muita hommia voi viedä eteenpäin ilman sitäkin.

Keittiön kaapit alkavat hahmottua.

Kotelon vieressä olevaan kaappiin tulee alas vetolaatikko, sen ylle uuni jonka päälle kahvikone ja lopulta pari kaappia.
Kapoinen kaappi on apteekkarinkaappi kuivatavaroille ja sitten tulee jääkaappi ja pakastin. Imurin kahva on tuossa uunin
vieressä näkyvillä. Mikro upotetaan koteloon.


Ulkovarastonkin osalta on homma saatu lähes pakettiin. Jo aiemmin saatiin ne seinät tasoitettua ja viime viikolla otin urakaksi kitata varaston katon ontelolaatat vähän siistimmiksi ja maalasin sitten seinät ja katon valkosella pariin otteeseen. Sitten satuin löytämään raksakimpan kautta 30x60 pakkasen kestävä laattaa noin 14m2 edullisella könttähinnalla ja otin asiakseni saada varaston lattian laatoitettua. Pari päivää sen parissa ahersin ja laatat riittivät täydellisesti. Ylijäämäksi jäi yksi kokonainen laatta ja pieni pino palasia. Aivan täydellistä! Neliöhinnaksi laatoille jäi siis alle 4,5€. Raksaajan lompakko kiittää. Nyt on saatu jo saumattuakin lattia ja silikoniakin parille sivulle. Se alkaisi siis olla hyllykköjä vaille valmis muuttoa varten.

Laatoitusta ja sähköjohdot tiellä. Ne tulevat kulkemaan katonrajassa sähkökourussa, mutta loppui kiinnikkeet kesken, joten
laitan kourun myöhemmin paikalleen.

Laatat paikallaan, saumat vain uupuu.

Oven suuntaan. Täytyisi saada tavaraa sisälle, nimittäin tuommoinen tila kaikuu aivan kauhen paljon.


Tänään otin hommakseni ruveta virittelemään talon sisätiloissa led-nauhoja paikoilleen. Olin jo viime viikon puolella sahaillut alumiiniprofiilit mittaansa ja nyt hommana olikin niiden yhdistäminen toisiinsa, nauhan liimaus ja piuhojen juottaminen kiinni. Tulikin positiivinen ylläri kun huomasin että nauharullissa olikin piuhat jo valmiina molemmissa päissä. Joten homma nopeutui huomattavasti ja isältä lainattu kolvi jäikin aika vähäiselle käytölle. Sainkin tänään sitten asenneltua paikalleen olohuoneen, kaikkien makkareiden sekä vaatehuoneen ja eteisen ledinauhat alumiiniprofiileissaan. Vielä sisällä jäi uupumaan keittiön kaappien ylä- ja alapuolet sekä kodinhoitohuoneen yläkaappien alapuolelle. Ymmärrettävistä syistä tosin... kun kaapit on kasaamatta. Niitä sitten myöhemmin.

Siinä häviää ledinauhaa alumiiniprofiilin sisälle. Päälle opaalimuovi.

Testiajoa.

Olohuoneen päädyssä testausta yhdellä sivulla.

Keskimmäisen huoneessa testausta.

Sama vähän tarkemmin.

Nuorimmaisen huoneen valon koekäyttö.

Toiseen vinkkeliin.

Vaatehuoneessa melkoisen miellyttävä valo. Etenkin kun tietää että se tulee olemaan himmennettävä.

Sama toisinpäin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti