perjantai 19. elokuuta 2016

Kodinhoitohuone kirii keittiön rinnalle ja ohi!

Tyypilliseen verkkaiseen päivitystahtiin tottuneena taas paljon asiaa ja tapahtumia kerrallaan. Suurimpana tosiaan kodinhoitohuoneen harppaus oikein urakalla eteenpäin. Muualla onkin sitten tapahtunut pienempää edistymistä, enemmän tai vähemmän näkyvää...

Kodinhoitohuone


Edellisessä päivityksessä päästiin kodarin osalta siihen että lattia oli laatoitettu ja seinät olivat saaneet raikkaan kan... siis greipinkeltaisen sävyn. Siitä seuraavaksi sitten pari seinää sai jo tutuksi käyneen harmaan värin pintaansa ja sitten olikin katon vuoro. Vaimo tuli siihen jeesaamaan mikä oli oikein mukava, sillä pitkähköjä paneeleita on ikävä yrittää käsitellä yksin. Kodinhoitohuoneen katto oli siinä aika kiva, että talon toiseksi matalimpana huoneena, ylsi ampumaan paneelit kiinni ilman tikkaita. Katto meni aika näppärästi paikalleen, ainoastaan oman haasteensa toi 600x600 kokoisen luukun tekeminen paneelikattoon. Yritystä oli saada se siistiksi, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Saa kuitenkin kelvata. Tämän lisäksi sitten vielä löysivät myös kattolistat paikalleen.


Kattopaneelia ja ledipaneelia paikallaan.

Pikkuvarastokin saanut oven paikalleen.


Kodarin kattoa. Ei tästä kuvasta nyt hirveän pahasti erota luukkua... tikkaiden yllä.

Listalla sitten seuraavana olikin kaapistojen kasaaminen. Keittiön jäljiltä tämä itseasiassa sujui oikein mallikkaasti. Ainoastaan lattian kaadot toivat haasteita jalkojen säätämisessä ja kaappien saamisessa suoraan kun lattiakaivo on juuri kulman lähistöllä eli siellä sitten olivat myös suurimmat korkeuserot lattian suhteen. Kyllä ne kaapit varmaan 1-2mm tarkkuudella suoraan tuli, joten hyväksyttäköön.
 
Yläkaapit meni paikalleen keittiössäkin käytetyn tukirakenteen avulla ja kiinnitykset tuli taas vedettyä ehkä vähän järeänpuoleisesti: M10 kiila-ankkureilla ja ankkurointimassalla. Nämä kaapit eivät varmasti romahda alas!

Ensimmäisen yläkaapin asennusta.

Ovikin sai listat ympärilleen.

Yläkaapit paikallaan ja tason mallausta.

Tasot paikallaan ja allaskin. Yksi kaapinovi jäi uupumaan toimituksesta. Tai ainakaan en ole vielä löytänyt sitä. Alkaa vaan kohta olla jo kaikki asennettuna, joten ei sillä enää paljoa piilopaikkoja voi olla...


Pyykkikuilukaapissa vasta sitten nikkarointia riittikin. Sinnehän ei mitään valmista ratkaisua saanut vaan piti levytavarasta nikkaroida alusta loppuun saakka. Lopputulos kuitenkin mielestäni aika hyvä. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli että taso jolle pyykit putoavat olisi voinut olla hieman korkeammalla. Nyt laskin sen korien asennusohjeiden mukaisesti, että 4x280mm (minimikorkeus korien asennukseen) riittää ja siihen silleen sopivasti ekstraa ettei ahista. No ohjeissa EI mainittu, että jos ne korit on 28cm tai vaikka 30cm erillään toisistaan, on korin takaosa vielä niin korkealla että vetäessä alinta koria, kaikki liikkuivat. Eli homma ei toiminut. Nyt sitten fiksasin kolme syvää koria neljän sijaan ja täytyy jostain etsiä valkoinen matala kori ylimmäksi. Vähänkö ärsytti!

Sinne katosi viemärin tuuletusputki piiloon ja tilalle ilmestyi valkoisuutta.

Ovetkin viritelty paikalleen. Tarkistusluukku viemäriputkelle jätetty näkyviin.

Ovet paikallaan.


Lopuksi vielä virittelin yläkaappien alapintaan led-nauhan alumiinikiskossa ja testailin että toimii. Valon neutraali värisävy korostaa hyvin keltaista väriä. Tykkään.

Lediä paikallaan ja testausta.

Ledit ilman työmaavalaistusta apuna.


Eteinen


Kun kodarin kaapit katosivat eteisestä, tuli sinnekin tilaa nikkaroida tiloja eteenpäin. Ensimmäisenä paikalleen meni koko yläkaappirivistö. Porasin kaappeihin reiät valmiiksi, piirsin viivan vaateriin seinälle ja sitten yhdessä vaimon kera nostettiin kaappi paikalleen. Siinä sitten toimin telineen virassa sen hetken kun rouva kipusi tikkaille ja piirsi seinään merkit reikien kohdalle. Kaappi pois, pora laulamaan ja reikiin jälleen reikähylsy ja perään isot truuttaukset ankkurointimassaa. Kaappi paikalleen ja taas ukko telineeksi jotta vaimo voi hakata vasaralla kiila-ankkurit paikalleen. Pari puuta pönkäksi ja hetken päästä kiristelemään ankkurit tiukkaan. Kyllä tuntuisi pysyvän.

Alapuolelle omat haasteensa aiheutti penkki, ja etenkin penkin alla oleva keskuspölynimurin putki josta sitten tulee penkin sokkeliin rikkaluukku. Putki on hienosti keskellä, mutta jää ensimmäisen mutkan kanssa hieman korkealle vs. rikkaluukun mutka... joten yritin viritellä muutaman 45-asteen kulman kanssa sivun kautta kiertäen. Osui tietenkin penkin jalkoihin. Sitten toiselle sivulle: ja toisiin jalkoihin. Viestiä Beamin myyneelle Tmi Leo Heroldille ja sieltä sitten löytyi ratkaisuksi haitariputki joka myös helpottaa selkeästi myöhemmin sokkelin paikalleen laittoa. Hienosti homma toimi Leon kanssa. Sen kuin vaan nouti osan ja taas pääsee eteenpäin.

Yläkaappia paikoilleen.

Nyt on alakaappikin paikallaan. Kyllä kelpaa istuskella.

Ei toiminut noin... haitariputki vielä virittelemättä.


Kylppäri


Eilen työn alle pääsi kylppärin katto valkolakatun puupaneelin kera. Veemäinen homma yksikseen, mutta lopulta sain sen enemmän tai vähemmän ok-näköiseksi. Hankaluuksia jälleen aiheutti taas yksi isohko tarkastusluukun kohta, mutta kyllä sekin välttää. Seuraavaksi edessä onkin seinävessan rungon asennusta ja kotelointia. Sitä odotellessa...

Vessan katto ja sen monet aukot.

Välillä taas sattuu ja tapahtuu... tuttavuutta sirkkelin kanssa. Taitaa siitä pieni pala jäädä puuttumaan.


2 kommenttia:

  1. Oijoi... Hurja kuva tuo viimeisin. Tai ainakin hurja kuvateksti. Mutta kai se siitä sitten paranee (itsellänikin yksi sormista vähän vajaamittainen, mutta ei johdu sirkkelistä).

    VastaaPoista
  2. Pala se on pienikin pala. Kyllä siihen sormen kylkeen pieni lovi jää, mutta hyvin lähtenyt paranemaan. Teksti siis kuulosti pahemmalta kuin todellisuus.

    VastaaPoista