torstai 17. syyskuuta 2015

Rappauksen aloitus

Rappausta ollaan kesän läpi suunniteltu yhdessä Tyvipöllin Taavin kanssa. Porotherm kuitenkin tulisi talveksi saada pinnaltaan suljettua, joten se on sitten järkevää tehdä kerralla valmista pintaa. Pohjatasoitukset, kulmat ja smyygit etunenässä päästiin aloittamaan tiistaina. Nyt tasoitushommia on tehty kolme päivää ja yksi seinistä alkaa jo näyttämään ihan erilaiselta.

Ensimmäinen ja talon pisin yhtenäinen kulma


Sama seinä toisesta suuntaa katsottuna.
Autotallin ikkunat/ampuma-aukot alkaa muodostua.

Ikkunat suojattu ja smyygien tekoa.



































































































































Yläkerrassa on myös edistytty. Styroksit ovat nyt paikallaan ja viemärit tarkistettu ja kuvattu LVI-vastaavan A. Kiverän toimesta. keskuspölynimuri on asennettu styrokseihin ja ensimmäiset sähköputketkin pääsivät paikalleen tänään. Keskuspölynimurin keittiön pisteen osalta oli hieman arpomista, että mihin putken vetäisi. Alunperin kun piti tulla rikkaluukku saarekkeen sokkeliin, mutta päätin vaihtaa sen Beamin Vroomiin eli venyvään letkuun joka tulee suoraan kaapista. Siinä sitten tulikin pitkään pohdittua, että mistäs kaapista nyt sille tilaa uhrataan kun vie kuitenkin 8cm leveyttä, 40cm korkeutta ja 55cm syvyyttä. Lopulta kirvesmiehen kanssa päät yhteen ja päätettiin rakentaa se kulman kotelointiin. Se aiheuttaa sen, että koneseinämä kaappeineen siirtyy pari senttiä kokonaisuudessaan ja kulman kotelointi kasvaa sen verran, mutta tilaa on ja näin ratkaisu ei vie tilaa yhdestäkään kapista. Palataan asiaan jahka joskus se pääsee toteutukseen asti.

Muuten tänään tapahtunutta... yläkerran lattiakaivot mitattiin paikalleen, laitettiin vaateriin ja korkoon sekä valettiin betonilla kiinni jotta varmasti pysyvät. Takan alle tulevat korvausilmaputki on nyt paikallaan ja valettiin sekin kiinni. Myös autotallista ylös nousevat putket (Radon, viemärin hengitys, autotallin poistoilma sekä keskuspölynimuri sähköineen) saatiin paikalleen ja nekin valettiin kiinni ja aukko umpeen. Lähes kaikki lattiaan tulevat 20mm sähköputket pitäisi olla paikallaan ja 25mm putket vielä odottavat laittamistaan. Jahka nämä edistyvät, niin pääsee verkkoja laittamaan ja sitten onkin lattialämmitysasennus ja valu taas vähän lähempänä.

Keittiön putkituksia vaiheessa. Keskuspölynimurin putket jo paikallaan.

Siinä vähän läpivientejä ja lisää putkia.

Keskuspölynimurin putki pystyssä kuin periskooppi.

Lasten kylppärin lattiakaivo kurassa.

Tänään paikalleen meni kulmiin ja smyygeihin vahvikeverkot.

2 kommenttia:

  1. Miten ihmeessä joku on myynyt rappauksen lopulliseen pintaan asti jo tässävaiheessa?

    Talossahan on kosteutta vielä rakenteissa ja tulee vielä todella paljon lisää esim lattiavalun johdosta. Poistuu vasta ensimmäisen täyden lämmityskauden aikana jolloin kaikki pintahalkeamat yms ilmaantuvat. Pohjarappauksen vielä ymmärtäisin mutta elä nyt ihmeessä laita pintaa vielä tässävaiheessa valmiiksi asti tai ei ole pitkäikäinen ratkaisu.

    VastaaPoista
  2. Wienerbergerin Porotherm harkko muurataan millin ohutsaumamuurauksella eikä siinä kummoisesti kosteutta sitä kautta rakenteeseen tule kuten esimerkiksi valuharkoissa. Ainakin mainostavat, että voi rapata jo pian pystytyksen jälkeen. Lattiavalujen kosteus sinänsä relevantti tekijä, mutta siinäkin meillä taasen käytetty Bekasonin ns. maakosteaa betonia joka tehdään suoraan paikan päällä ja jolla kuivumisaika pinnoitusvalmiiksi on noin kolme viikkoa.

    VastaaPoista