tiistai 1. syyskuuta 2015

Saunalle katto ja muuta edistymistä

Pieni viivähdys taas tuli päivityksissä. Omat työt haittasivat osallistumista kuten myös kirjoittamista. Nyt kuitenkin alkoi kesäloma. Tai siis "loma". Syyskuun saa keskittyä kokonaisuudessaan raksaamiseen joten ehkä nyt lähtee iso vaihde päälle. Toivoa sopii.

Tänään oli vaihteeksi sellainen nopean edistymisen päivä. Tapahtui paljon näkyvää ja monella rintamalla. Viime päivänä on saunarakennuksen katto saatu siihen kuntoon että oli aika ruveta laittamaan tiiliä paikalleen. Eli kaikki ruoteet ja otsalaudat olivat paikallaan, itse parina päivänä tuhersin maalia otsalautoihin ja räystäiden runkojen alaosaan (ettei näy puunsävyä räystäslautojen väleistä). Eilen siirrettiin tiilihissi paikoilleen saunalla ja kundit saivat muutaman rivin tiiliäkin jo paikoilleen kun itse lähdin asioille. Tänään aamusta odoteltiin että aamukaste kuivaa jo asennettujen tiilien päältä ja sillä aikaa sitten eristettiin ja levytettiin saunan toinen päätykolmio sekä takaalta seinän yläosa. Sen jälkeen alkoikin melkoinen hikijumppa, mutta loppujen lopuksi katolla on nyt kaikki tiilet paitsi molemmilta puolilta ylimmäinen rivi sekä harjatiilet. Eli aika hyvä. Hieman vajaa tuhat tiiltä yhteensä.



Eilen päästiin tähän saakka.

Tänään levytettyä tuulensuojagyprocilla. Saunarakennuksen takaosa. Ihan ite... ja jälki vähän sen näköistäkin :)

Päätykolmion tekivät kundit.

Toinen lape ylintä riviä vaille ja sitten alkoi hikijumppa tiilien saamiseksi tuolle toiselle puolelle.



















































































Eilen myös kävivät Asfalttikallio Oy:n pohjamiehet tekemässä hommiaan kääntöpaikalla. Tänään sitten tuli soitto että asfalttiporukka ehtisi tulla tänään hoitamaan homman. Noin puoli kolmen, kolmen tienoilla rupesi kalustoa tulemaan paikalle ja puoli viiden tienoilla lähtivät pois. Nyt on siisti, uusi asfaltti kääntöpaikalla ja meidän liittymien kuoppa korjattu.

Eilisen jälkeen vanha asfaltti kuorittu pois.

Kalustoa saapuu paikalle.

Miehiä työssään. Vikkelää touhuahan se on.

Yläilmoista käsin. Lähes valmista jo.

Tuohon kuntoon sitten päästiin. Tänään vielä arka ajolle, mutta huomenissa pitäisi olla jo viilentynyt ja kovettunut niin että eikun vaan ajoa.






































































































Muuta pientä edistymistä on tapahtunut siellä sun täällä, ehkä näkyvin on tuo höyrynsulkumuovin asennus ja reunojen liitosnauhan paikalleen laitto. Sen laitoin eilen aamusta. Nyt pitäisi olla hyvä.

Höyrysulku paikallaan ja liitosnauhat myös. Muovin ja seinän liitoksessa käytetty Contega PV liitosnauhaa.

Teippi poikineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti