keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäinen...

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Pyhien jälkeen edelleen vähän hidasta niin kirjoittaminen, onneksi sentään hitusen on omista töistä huolimatta hommat edenneet. Alkaa hieman jo raksa-väsymys painamaan mutta kuten jossain (tai useammassakin) blogissa on mainittu niin tämä vuosi on meidän muuttovuosi! :) Vielä kun vaan selviää se kuukausi...

Mitäs sitten on viime aikoina tapahtunut? Itse olen viettänyt jonkin verran aikaa ylhäällä kattorakenteiden sisällä. Siellä olen saanut nyt tehtyä liesituulettimen putken paikalleen ja aloitettua sen paloeristämisen ja autotallin poistoilmaputkenkin sain tehtyä paikalleen, mutta sen osalta vielä on liitosten kiinnitykset ja teippaukset vaiheessa ja kuten arvata saattaa, myös paloeristäminen puuttuu. Nyt vaan on ollut niin perhanan kylmät säät että on tullut keskityttyä muihin hommiin. Kuvia en kädet kohmeessa tullut ottaneeksi.

Sisällä käytännössä nyt kaikki muurattavat sisäseinät ovat ylhäällä asti paitsi niiltä osin mistä tulee vielä menemään IV-putket. Katon koolausten ja muuratun seinän väliin jätettiin parin sentin rako elämiselle ja tilkittiin kaikki uretaanilla. Josko metelit pysyisivät omilla puolillaan.

Seiniä ylös asti muurattuna.

Keittiö ja liesituuletimen poisto.


KVV-vastaavan kanssa käytiin IV-suunnitelmia läpi ja rupesin miettimään että yläkerran aulassa olevan kattokonvektorin kondenssipoisto on tainnut jäädä vähän miettimättä loppuun. Pähkäiltiin parasta paikkaa sille ja lopulta se löytyikin. Harmi vaan että vaikka reitti oli lyhin ja suorin, oli siinä välissä lattiavalu, styroksit ja ontelolaatta. Onneksi meillä oli maamerkkinä keskuspölynimurin putki ja valokuvat lattialämmitysputkista ennen valua. Päätimme siis että kondenssipoisto menee kellarin puolelle varastoon ja siellä kaivoon. Piti vaan roilota putkelle ura väliseinään ja porata reikä kellariin. KVV-vastaava tuli parin päivän päästä itse jeesaamaan poraamisessa ja porukalla sitten saatiin se lopulta täsmälleen oikeaan paikkaan läpi. Hyvä niin sillä nyt se on hoidettu hyvin ja aivan oikeaan paikkaan eikä juuri yhtään vaakavetoja.

Siinä roilo 32mm kondenssivesiputkelle ja reikä lattiaan.

Ja tuonne se putki tuli varaston puolelle. Juuri seinän ja katon rajaan!


Seinien osalta ollaan myös aloitettu hieman tasoitustakin. Tämä siis sen takia kun tiettyihin paikkoihin on tulossa koteloita ynnä muita rakenteita ja tulipahan mieleen että nekin osat pitäisi tasoittaa ennen kuin esimerkiksi IV-putket ovat paikallaan ja homma vaikeutuu moninkertaisesti. Eli nyt on tasoitettu mm. meidän makkarin takaseinä johon tulee koolaus ja levytys jotta tulee ns. sisennetty sängynpääty... tästä lisää sitten myöhemmin kun on ajankohtaista. Keittiössä myös tasoitettu koko takaseinä (jotta liesituulettimen putki ei häiritse myöhemmin) sekä myös IV-kuilun seinät sekä pyykkikuilukotelon seinät. Ne tasoitin ihan ite tänään. Oli äärimmäisen ikävä paikka levittää tasoitetta kun tiellä oli sekä pyykkikuilun putki, että viemärintuuletus. Mutta sainpahan tehtyä! Yhden reiän myös tein keittiöstä portaikon puolelle IV-putkea varten. Nätisti meni kivikuppiterällä. Hieman olen myös piirrellyt seiniin sähköpistokkeiden ja katkaisijoiden paikkoja. Pitäisi sähkärin kanssa katsoa läpi lähipäivinä kuvat jotta pääsee roiloamaan.

Meidän makkarin seinän tasoitusta. Hämmentävästi yksi kerros tasoitetta saa seinän tuntumaan kädelle lämpimämmältä kuin tasoittamaton seinä.

Keittiön seinä tasoitettu.

Lasten kylppärin IV-kuilu. Nyt on vähän parempi tuoda putkia ylös.

Iha ite! Tuonne väliin tänään raavin tasoituslaastia.

Ja tuonne porasin seinien nurkkaukseen yhden reiän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti