keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Ensimmäiset väliseinät valmiita ylös asti

Joulupyhät aiheuttivat töiden etenemiseen sekä päivityksiin pienehkön paussin. Pikkuhiljaa lienee aika taas kiriä tekstit tapahtumien tasalle.

Ennen joulua ja joulun jälkeen olin jokusen päivän yksin tontilla, timpurin ollessa joulun vietossa. Päätin ottaa työn alle IV-hommia ajatellen harjoituskappaleeksi takan tuloilmaputken joka siis meillä tulee suoraan takan alle. Sitä varten piti tehdä autotallin seinään reikä ja sitä ennen mittailla reiälle paikka josta se tulisi siististi ulos eikä osuisi seinän raudoituksiin. Loppujen lopuksi onnistuin siinä ihan kivasti vaikka reikä tulikin alemmaksi kuin olin sitä alunperin pohtinut. Itse putken asentaminen olisi ollut melko helppoa jos autotallin katossa törröttävä korvausilmaputki olisi ollut suorassa. Mutta ontelolaattojen raudoitusten takia se oli laitettava vinoon eikä se tietenkään ollut edes lähelläkään 45-asteen kulmaa. Tein sitten ratkaisun että kahdella nelivitosella sain putken toimimaan vaikka se ei ihan niin suorakulmaan mennytkään kuin jälleen alunperin piti. Homma oli kieltämättä aika veemäinen ja aikaa sain tuherrettua sen parissa pari päivää mutta nyt on putki viety seinän läpi, tehty valmiiksi, popniitattu joka saumasta sekä teipattu ja kondenssieristetty Armaflexilla. Putkenkannakkeet virittelin paikalleen Z-rautoja ja kierretankoja hyödyntäen ja on kyllä jämäkästi kiinni. Eiköhän se kelpaa. Tuohon päälle sitten pitää vielä rakennella palokotelointi kun ollaan autotallissa.

Takan korvausilmaputki autotallin katossa.

Ärsyttävä homma mutta nyt tehty.

Ulospäin se jäi näkyviin vain ritilän verran.


Joulun jälkeen sitten suuntasin 27. päivä taas tontille leikkimään apinaa ja sulattelemaan kinkkua. Päätin siis kavuta yläpohjaan ja ottaa työn alle viemärin tuuletusputkien ja radonputken saamisen katolla oleviin tötteröihin asti. Kelit olivat jo melkoisen rapsakkaan kylmät ja illalla olikin mukava mennä lämpimään suihkuun. Putkia jatkoin loppuun 28. päivä ja nyt on sekä radon että viemärintuuletukset ylös asti ja Armaflexilla eristettynä. Enää olisikin yläpohjassa kaikkein pahimmat jäljellä... 200mm raitisilmakanava, 200mm jäteilmakanava sekä 125mm autotallin poisto paloeristyksineen sekä liesituulettimen poisto samaan tapaan. Pitäisi nekin vaan ottaa työn alle.

Yläpohjasta sentään joku kuvakin. Oikeanpuoleinen radonputki ja
taaempi viemärin tuuletus. Siihen liittyvä toinen putki tulee täältä
kuvan vasemmalta puolelta. Tässä ei näy.


Timpurikin palasi lomilta ja väliseinät ovat taas edenneet. Eilen saatiin käytyä KVV-vastaavan kanssa kaikki IV-kuvat läpi ja nyt onkin enää tekemistä vaille valmista siltä osalta. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa...

Tässä se toinen viemärin tuuletusputki höyrynsulun sisäpuolelta.
Laitettin samantien riittävästi sähkövarauksia läpivientikappaleeseen
yläpohjaan. Sieltä menee sähköt partsille ja voipi käyttää vaikka
antenninkin tarpeisiin.

Portaikon seinä ylhäällä asti. Yläosa tiivistettiin uretaanilla. Josko
vähän estäisi äänen kulkemisen tilasta toiseen.

Meidän huoneenkin seinä alkaa olla ylhäällä. Kulkureittiä IV-putkelle
sekä sähköille.

Sama huoneen puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti