sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Vauhdilla eteenpäin sisätöissä

Nyt livahti luvattoman pitkäksi päivitys, mutta ollut vähän hässäkkää. Ensinnäkin onnistuin tiputtamaan Lumia 1020 -kännykkäni, jolla on otettu valtaosa blogin kuvista. Tietenkin se meni aivan tuhannen pirstaleiksi. Eikä siis lasi vaan kosketusnäyttökin. Uusi näyttö + lasi tilattu ja pitäisi sen saavuttua ottaa (tämäkin) työn alle. Nyt joutuukin sitten kuvailemaan ja nauttimaan vanhan kännykän kuvista.

Muuten hommat etenee monella saralla. Edellisen päivityksen jälkeen olen saanut yläkerrassa kaikki roilot tehtyä ja taitavat olla 90% osalta täytettykin jo. Sähköputkitukset on myös yläkerran osalta katossa hyvin suurelta osin tehty eli jokunen sata metriä mennyt jo putkea.

Vanhan kännyn kameralla kuvattuja. Pahoittelut laadusta... Olkkarin ja ruokatilan sähköputkituksia. Myös sisäikkunan smyygit valmiina. Ikkuna sitten liimataan paikalleen tuohon aukkoon molemminpuolisten listojen avulla.

Käytävän alaslaskuun tulee yksi ns. keräyspaikka sähköille. Luukun taakse häviävät mm. ledipaneeleiden virtalähteet.


Makkareiden koteloinnit on myös valmiina kuten myös ikkunasmyygien levytyksetkin. Tasoitehommissakin päästiin jo alkuun. Tuttavapiiristä löytyi tasoitemies ja hän sitten tuli antamaan käytännön opastusta ja vinkkiä tasoituksiin sekä verkotuksiin. Sukulaisista kun löytyy vielä tasoiteruiskukin avuksi niin hyvään vauhtiin pääsee niissäkin hommissa. Homma aloitettiin meidän vaatehuoneesta eli ns. toissijaisesta huoneesta. Oli hyvää harjoittelumaastoa. Seuraavaksi siirryttiin meidän makkariin ja hommaa on nyt viime päivät jatkettu lasten makkareissa. Voisi sanoa, että homma etenee aika kivasti. Melkolailla kosteutta tulee kyllä tasoitehommista sisäilmaan ja onneksi tuttavapiiristä löytyi myös kosteudenpoistajakin edullisesti käyttöön. Pöhisee kovasti ja aika hyvin säiliöön kertyy vettä.

Nyt etenkin huono kuva huonossa valossa. Meidän makkarin pohjatasoitusta.

Tässä vielä sängynpäädyn kotelointi. Tätäkään en ole tainnut aiemmin
ehtiä kuvamaan.

Ulkoseinäkin saanut tasoitetta päälleen.

Ensimmäinen lasten makkareista saanut myös tasoitekerrosta.

Vielä olisi hieman tasoitettavaa kyseisessä makkarissa.


Täytynee malttaa keskittyä välillä myös muihin hommiin sillä etenkin alakerrassa on hommia vaikka muille jakaa. Roilot loppuun, IV-putkien asentelua, roilojen täyttämistä jne. Pitäisi tällä viikolla saada työn alla myös hanakulmarasioiden kiinnitys seinään. Onneksi töistä sai hyvän parin viikon vapaan virkavapaan muodossa, niin kerkeää keskittymään hommiin sitten joka päivä. Senpä takia nyt tuntuukin, että taas työmaa etenee kun painaa pitkää päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti