perjantai 22. huhtikuuta 2016

Sisätasoitus lähenee finaaliaan

Kiirettä pitää ja blogin päivitystahti on verkkainen. Kännykkäongelmatkin nyt ratkaistu. Vanhalla luurilla ei mitään eloa vaikka vaihdoin uuden akun. Jokin muu vika siis. Enempää en sen tiimoille aio uhrata aikaa saatikka rahaa, joten hankintaan meni uusi luuri. Päädyin nyt vaihtelun vuoksi jatkamaan omppulinjaa väliaikaispuhelimen tavoin ja hankintaan meni Iphone 5S kun oli Elisalla tarjouksessa juuri sopivasti. Sillä siis nyt kuvailen toistaiseksi.

Tasoitusta edelleen


Edellisen postauksen jälkeen on tasoitushommat edenneet aika hyvin. Levytetyt katot on kitattu, hiottu ja ruiskulla tasoitettu kahteen kertaan. Samaten nyt käytännössä lähes kaikkialla on kahteen kertaan LR+ tasoite pinnassa ja hiontahommia menossa. Ei tässä kauaa mene niin pääsee pohjamaalaamaan! Ruiskukin tuli jo tänään palautettua. Jokunen tila jäi siis vielä tasoittamatta, kuten esimerkiksi autotalli, ulkovarasto sekä muita varastokäyttöön toistaiseksi jääviä kellarin tiloja. Niitä sitten tasoitetaan ihan rauhassa muuton jälkeen. Tila kerrallaan. Nyt on pakko keskittyä muuttoa silmällä pitäen olennaiseen vaikka kuinka olisi voinutkin olla hyvä idea hoitaa kaikki tasoitukset ja pölytykset samalla kertaa. Onneksi nämä keskenräiset tilat on mahdollista eristää muovilla muusta talosta.

Huono kuva mutta kodinhoitohuone ja siellä melkoinen nippu sähköpiuhaa katossa. Tämäkin on nyt tasoitettu.


...vähän siivoustakin!


Tänään otin (vihdoinkin) oikean siivous-spurtin. Siivosin käytännössä koko yläkerran, lastalla raavin lattialta pahimmat laastiknöölit pois ja keräsin jo kertyneet pölyt läjään ja ämpäreihin. Sen jälkeen kävin koko yläkerran lattian hiomakivellä läpi ja sain aika hyvin kaikki laastit ynnä muut sotkut pois ja lattian tasaiseksi. Jahka seinien/kattojen hiomapölyt on pölytetty, on aika imuroinnille. Sen jälkeen tarkoitus olisi vetää lattiaan primeri ja tasoittaa vielä kertaalleen itsetasottuvalla mahdolliset kuopat ja/tai aaltoilut lattiapinnasta pois. Todennäköisesti huomenna pääsee jo ensimmäisiä tiloja myös primeroimaan.

Tänään sain siivouksen lisäksi aamulla myös tehtyä telkkarikoteloon pientä lisätukea TV-telinettä varten. Siinä on nyt paksuhko vaneri liimattuna seinään. Siihen ja sen läpi voi sitten kiinnittää telineen aikanaan
paikalleen.

Varmuuden vuoksi sekä Sikaflexin asennusliimaa JA uretaania :)


Levy paikallaan.

Vähän panoramakuvaa keittiön suunnasta.

Ja olkkarista keittiöön.

Siivoaminen tekee ihmeitä!

Muuta sälää


Mitäs muuta? Yläkerran yleisvessa/lasten kylppäri on edennyt hieman. Sain sielläkin nurkan IV-kotelon levytettyä ja tehtyä katon alaslaskun huoltoluukkuineen. Alakerrassa myös sain tehtyä kodinhoitohuoneen vieressä olevaan pikkuvarastoon (kodinhoitovarasto) alaslaskun. Siitä tuli nyt virallisesti talon matalin huone koska alaslaskun sisälle jäi mm. IV-äänenvaimentimet.

Kylppäri. Sopivasti rajattu pahin sotku lattialla pois.



Eilen otin myös pientä pölytystä autotallissa. Siellä vetelin seinään muutaman roilon ja putkitin ne. Vielä pitäisi kaksi roiloa tehdä, mutta yhdessä nurkassa oli vähän turhan paljon tavaraa tiellä. Ehkä jossain vaiheessa saa raahattua roilokoneen ja imurin sinnekin. Tosin sitä ennen pitää hankkia lisää suojaputkea jotta pääsee nekin vetämään.

Pihallakin jopa tapahtunut jotain! Sinne on tullut iiiiiiso hiekkalaatikko. Tai noh... kasa nyt ainakin. Tai oikeastaan kaksi. Sattui raksakimpan kautta löytymään lähistöltä tarjolle pohjankaivuusta hiekkaa, joten saatiin meillekin päin sitä kulkemaan ilmaiseksi. Yhteensä 4 kuormaa eli lähes 60 kuutiota täyttömaata. Sitä sitten jossain vaiheessa pitäisi ajella mm. talon taakse. Pitänee loppukesästä tai alkusyksystä varmaan vuokrata joku pikkukaivuri tai bobcat jotta pääsee vähän tasaamaan pihaa.

Lapsille hiekkakakkuihin aineksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti