tiistai 3. toukokuuta 2016

Ensimmäisiä pohjamaaleja ja lisää koteloita

Taas noin puolentoista viikon päivitykset kerralla. Kun etenee hitusen kerrallaan siellä täällä, niin tuntuu ettei oikein mitään raportoitavaa ole. Siksi ehkä itselle parempia nämä hieman pidemmät päivitysvälit tässä vaiheessa niin näkee konkreettisesti että edes mennään eteenpäin.

Yläkerran osalta sain kaikki lattiapinnat parissa osassa siistiksi, imuroitua ja primeroitua. Ehkä vähän vähenee se betonipölyn määrä talossa. Alakerrassakin on pahimmat tasoiteklöntit kaavittu pois, mutta vielä imurointi ja primeri puuttuu.

Vaatehuone primeroitu

Meidän makkari myös.

Käytäväkin niin siistin näköinen.

Lasten huoneita ei näin siisteinä varmaan enää koskaan näekään...

Eikä leikkitilaa. :)

Käytävän suuntaan myös.


Yläkerrassa on kaikki seinät hiottu ja ensimmäisiä huoneita päästy pohjamaalaamaankin. Nyt pohjamaalissa on meidän vaatehuone ja makkari sekä lasten makkareista kaksi. Varmaan tällä viikolla vielä pohjamaalia saa myös loput yläkerrasta. Sen jälkeen sitten tarvittaessa paikkakorjauksia ja alkaneekin olla tiettyjen tilojen osalta jo pintamaalin aika.

Otin myös työn alle meidän kylppärin kotelon eli sen pyykkikuilukotelon. Jo ennalta tiesin että siinä tulee askartelua isolla "A":lla ja aikaa tulee kulumaan. Itse kotelon runko nousi loppujen lopuksi aika nopeasti jahka oli saanut mittailtua kunnolla ja alajuoksut liimattua kiinni lattiaan. Piiperrys alkoi sitten sen pyykkikuilun kohdalla. Pari päivää tuli painittua sen kanssa mutta nyt sain sen siihen kuntoon että pääsi jo tekemään senkin kylppärin alaslaskua. Eilen ja tänään sitten sainkin sen lopulta kasaan. Yläkerran osalta pitäisi siis kaikki kotelot ja alaslaskut nyt olla valmiina. Ruksi seinään.

Kotelo hahmottuu

Toisen kylppärin puolelta.

Ensimmäiset levytykset. Levytän pyykkikuilun kokonaan jotta saamme sen sisältä myös vesi-
eristettyä. On lasten kylppärin puolella altaan takana eli roiskevesialueella.

Tänään otettu kuva kylppärin alaslaskusta. Alkaa olla valmis.

Ulkoseinän viereen tulee epäsuora valaistus korkeampaan osaa. Viiden sentin lippa.

Toisesta suunnasta sama. Tein myös luukun sähköjä varten.

Kotelo vielä loppuun levyttämättä koska siihen upotan valmiin jonkun 30-35cm kaapin ja muutama sähköjen suojaputki pitäisi vielä jatkaa kellariin saakka.

Pyykkikuilu.

Toisesta suunnasta sama.


Yläkerran makkareiden osalta tuli sellainenkin huomattua, että tasoitus ei ollut aivan niin korkealle mennyt kuin olisi pitänyt mennä jotta olisi voinut kattopaneelit kiinnittää suoraan katon koolauksiin. Pari senttiä vajaaksi jäi kun siellä oli vähän uretaaneja ynnä muuta tauhkaa tiellä. Sen lisäksi rupesin miettimään että paikoitellen ei olisi mitään paikkaa mihin kattolistat lyödä kiinni joten päätin tehdä halkaistusta laudasta vielä poikkikoolauksen siihen päälle. Tällä oli se hyöty että nyt reunoille tuli puutavaraa johon saa listat kiinni ja se toi kattoa juuri sen pari senttiä alas. Ei tarvitse kittailla seiniä ylemmäs... Kaikkien makkareiden osalta pääsin senkin työvaiheen loppuun saakka. Ainoa tila jossa lisäkoolaus jäi vielä tekemättä, on lasten leikkitila. Siinä kun olen vielä kahden vaiheilla kattomateriaalista. Jos olkkarin puolelta jää rimaa yli, mieluiten laittaisin sitä tähänkin tilaan. Sisäikkunasta näkyy silloin molemmin puoli sama materiaali. Tämä taas vaatii koolaukset samaan suuntaan nykyisten koolausten suhteen. Jos taas rimaa ei jää yli, niin sitten tähänkin tilaan tulee kattopaneelit ja se taas vaatii poikittain koolaukset. Joten tämä tila jääkööt muhimaan.

Katossa lisäkoolausta.

Pieni askartelu tässäkin.

Viereisessäkin makkarissa sama juttu.

Tarkemmin. Rasiathan piti myös irroittaa ja laittaa vähän paremmin kiinni ja alemmas.

Kolmaskin lasten makkari sai saman käsittelyn.


Lisäksi on pidetty toinenkin sähköjen piuha-sessio. Nyt on vedetty lähes kaikki syöttöpiuhat sekä yläpohjan kautta kaikki sähköt partsillekin. Alkaa sekin puoli olla aikalailla kytkemistä vaille. Lisäksi yksi aikakausi sai päätöksensä. Työmaakoppi lähti uuteen kotiinsa yhdelle kollegalleni joka myös rakentaa. Sinne meni. Nyt taukoillaan kellarissa, teknisen tilan viereisessä huoneessa (joka on aivan keskeneräinen).

Sinne lähti. Hyvin palveli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti