tiistai 10. toukokuuta 2016

Ensimmäistä oikeasti valmista pintaa!

Viikon edistymiset. Pikkuhiljaa jo valmista pintaa! Ei paljoa, mutta pikkuisen kuitenkin. :)

Yläkerran osalta tuntuu että eteenpäin on päästy harppauksilla. Nyt on koko yläkerta pohjamaalattu ja kaikkialla muualla paitsi portaikon tienoilla myös valon kanssa käyty läpi ja pieniä paikkakorjauksia tehty. Nurkkien akryylitkin on paikallaan.Tänään ehdin olkkarin ja aulan paikat hiomaan. Makkareiden osalta hioin ne jo aiemmin sillä sain innokkaat maalarit, vaimon ja siskon, apuvoimiksi ja viikonloppuna otettiin ensimmäinen pintamaalirykäisy. Maalattiin muutamassa tunnissa meidän vaatehuone ja makkari sekä kaikki kolme lasten makkaria. Aika hyvin ulkonäkö taas muuttui kun väri muuttui sellaiseksi lämpimän harmaaksi sävyksi.

Harmaan sävy valtasi huoneen. Vasemman puoleinen seinä tosin pohjamaalissa kun se
tapetoidaan jossain vaiheessa ja tapetti on valkosävyinen.


Toinenkin makkari maalattu.

Olkkari pohjamaalattu ja koloset ja naarmut kitattu.

Kuten myös keittiön osalta.


Pari päivää on tullut huhkittua isän kanssa makkareiden mdf-paneeleita paikalleen. Tänään saatiin viimeinenkin makkarin katto paneloitua ja nyt voi jo sanoa, että tosiaankin valmista pintaa näkyvissä. Seinät on siis kertaalleen maalattu ja toiseen kertaan maalataan sitten lähempänä muuttoa. On nimittäin sen verran kuitenkin hommia ja esim. tikkaiden siirtelyä että kolhuja ja nirhaumia varmasti tulee. Alakerrankin tasoitetut seinät nyt hiottu ja seuraavaksi pitäisi niihinkin saada pohjamaali pintaan. Siinä seuraava homma.

Vaatehuone ja ledipaneelillekin reikä valmiina.

Meidän makkarin kattoa. Tässä ja vaatehuoneessa vielä vähän harjoiteltiin.

Toisesta vinkkelistä.

Ensimmäinen lasten makkareista sai eilen paneelia pintaan.

Tänään sai toinenkin. Tähän huoneeseen kattolampun sijaan ledipaneeli kun aikanaan tähän tulee parvi.

Ja vielä yksi makkari.


Viime viikon loppupuolella sain pienen inspiksen tehdä myös hieman ulkohommiakin. Klas1 toimitti alunperin väärin menneen pääoven levikkeen uusiksi ja nyt siihen siis tuli umpinaisen sijaan alunperin haluttu ja tilattu (mutta väärällä koodilla ollut) ikkunallinen levike. Pitihän se heti vaihtaa paikalleen ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti! Eteiseen tuli huimasti lisää valoa... jopa niin paljon että umpinaiseen jo tottuneena aina ohi kävellessä hetkeksi pysähtyy katsomaan onko ovi jäänyt auki. Samalla inspiraatiolla sitten sainkin aloitettua myös ulkovaraston oven asennuksen. Hyvin sen jaksoi nostaa mutta ongelmaksi muodostui että yksin ei nähnyt saranoita ja kohdistus oli hitusen vaikeaa. Onneksi sain lyhyellä varoitusajalla vaimon siskon paikalle ja saatiin noin viidessä minuutissa ovi paikalleen. Sitten lukon ja kahvan asennuksessa tuhraantuikin aikaa reilusti enemmän. Mutta taas ulkoa päin hieman valmiimman näköistä.

Nyt on ikkunallinen levike paikallaan.

Ja valoa tulvii sisälle.

Varaston ovikin paikallaan.

Nyt on tällä sivulla kaikki ulko-ovet vihdoin paikallaan. Tai itseasiassa koko talossa on kaikki ovet paikallaan. Raksi seinään!


2 kommenttia:

  1. Hei!

    Saisinko kysyä mikä tuon "lämpimän" harmaan maalin sävy teillä on?

    T.Samuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikkurilan deco grey kartasta 1923.

      http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/deco_grey/1923.23091.xhtml

      Poista