torstai 24. toukokuuta 2012

Tontti hankittu



Tontin hankinta oli ollut harkinnassa jo pitkään, tietäen etenkin pääkaupunkiseudun hintakehityksen. Sopivia alueita oli muutama, pääasiassa lähisuvun tuntumasta Vantaan Etelä-Nikinmäestä sekä nykyisen asuntomme lähistöltä Itä-Hakkila/Kuninkaanmäki alueelta.

Yleisesti ottaen nettiin myyntiin tulevien tonttien määrä ja monissa tapauksissa laatukin oli aika heikko. Tulipa sitten katsastettua Vantaan karttapalvelua apuna käyttäen nykyisen asuinalueemme tienoolta kaikki kiinteistöt joista pystyisi noin 1000 neliön alan lohkaisemaan. Löysin 15 potentiaalista kiinteistöä. Niistä sitten kävelylenkeillä katsastellessa moni putosi pois mutta pari löytyi Kuninkaanmäestä.

Tontit jäivät sen verran mieltä kaihertamaan että joulukuussa 2011 kirjoitin kaksi kirjettä ja kiikutin molempien kiinteistöjen postilaatikkoon. Parisen viikkoa meni eikä mitään kuulunut mutta sitten kuin sattuman kautta eräs ystäväni oli keskustellut tutun välittäjänsä kautta ja kävi ilmi että toisesta näistä kiinteistöistä oli tullut toimeksianto myyntiä varten. Soitin siltä istumalta välittäjälle ja saimme keskusteluyhteyden myyjään. Long story short, parisen viikkoa myöhemmin oli tarjous tehty ja hyväksytty ja kaupantekopäivä sovittu. Helmikuun alussa 2012 tontti oli meidän. Kaupantekotilaisuudessa kaupanvahvistajana oli kaupungin rakennusvalvoja ja saatiin yhdellä allekirjoituksella lohkomisprosessikin käyntiin.

Fiilis oli melko hyvä :)

2 kommenttia:

  1. Meillä oli ihan sama suunnitelma tontin löytämiseksi. Sattumalta kuitenkin tuli yksi kaavailemistamme tonteista myyntiin. Sen kanssa ei kuitenkaan kauppoja syntynyt, mutta toinen meidän katsomista tonteista tuli pian sen jälkeen välittäjälle ja sille tontille talomme pitäisi nousta.

    VastaaPoista
  2. Tontteja on paljon mutta tarjonta vähäistä ja huonoa. Nähtävästi pitää olla hyvinkin aktiivinen jotta saa kammettua ne hyvätkin myyntiin :)

    VastaaPoista