sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Peltiä pukkaa!

Lauantaina kävi Etelä-Suomen Kouru- ja Kattoturva Oy jatkamassa hommiaan räystäiden ja ikkunapeltien parissa. Perjantaina hommat jäivät vielä vaiheeseen ja lauantaina aamulla olivat tulleet jo paikalle kahdeksalta. Vielä oli ollut hämärää joten otsalamppujen valossa tekivät hommia. Hieman ennen ysiä kun itse saavuin tontille, oli jo talon takapuolella kouru paikallaan ja rännien asennus menossa. Aamu tulikin itse sitten aloitettua saunarakennuksen ikkunoiden fiksaamisella. Ulkopuolen paneloinnissa ikkunoiden alareunat sekä sivut olivat jääneet vähän pitkiksi ja jotta ikkunapellit saisi asennettua, piti niitä leikata pois tieltä.

Leikkausoperaation jälkeen laitoimmekin sitten jo rännien alle rännikaivot paikalleen. Nyt jos sadesäät jatkuvat niin valuvatpa vedet vihdoinkin oikeaan paikkaan. Parempi näin kuin vasta keväällä.

Talon takana kourut ja rännit paikallaan. Tässä vaiheessa ei vielä rännikaivoja ehditty laittamaan.

Takaosa toiselta suunnalta.

Saunan etupuolellakin rännit paikallaan. Takapuolen osalta loppui
kourut autosta ja tulevat ensi viikolla laittamaan sen.

Ikkunapelti paikallaan myös keittiön ikkunan osalta partsilla.


Edellisessä kirjoituksessa sisäseinien ja palkkien kuvaaminen jäi teknisten vaikeuksien takia vaiheeseen, joten tässä nyt kuvia sieltäkin. Myös portaikon ympärillä päästiin vihdoin muuraamaan ensimmäistä kierrosta. Siinä on hieman säädettävää kun on neljä nurkkaa ja sen lisäksi kaksi kokonaista seinää on 100mm harkolla ja muuriosuus tulee 120mm harkolla. Saatiin kuitenkin eka kierros kondikseen ja maanantaina pääsee vauhtiin sen osalta.

Keskimmäisen huoneesta. Tuohon oviaukon ylle tulee kiinteä parvi
jota varten ollaan seinään valettu lisätukea betonin muodossa.

Vanhimmaisen huoneesta.

Ja nuorimmaisen huoneesta.

Aulasta lasten huoneille päin. Oikealle jää pieni leikkitila.

Portaikon seinustat työn alla. Vasemmalla näkyy 100mm harkkoa ja oikealla 120mm harkkoa.

Muurattuna. Takana näkyvät kaksi seinää nousevat ylös asti ja etualalla käytävän vierellä ns. puoliseinä/kaide. Sinne laitetaan raudalla ja
betonilla kiinnitys lattiaan (lattialämmitysputket eivät kulje alla) ja myöhemmin sitten koko kaiteen korkeudelta sopivalla jaolla
laitetaan vahvistukseksi rautaa ja betonia. Eipähän vahingossakaan heilu paikaltaan ;)

1 kommentti:

  1. Rännit löysivät hyvin paikkansa. Meidänkin mökkiä parhaillaan rakennetaan, sinnekin täytyy kattoturvatuotteet vielä hankkia. Kyse ei ole suuresta mökistä, joten ei varmasti kovinkaan paljoa tarvitse niitä tilata.

    VastaaPoista