lauantai 10. lokakuuta 2015

Liukuovien asennus!

Vauhtiviikko sai lisää kierroksia perjantaina kun itse jouduin lähtemään työreissuun vaikka edessä oli päivälle sekä autotallin oven asennus, että liukuovien asennus. Kumpaiseenkin oli valmistelut valmiina ja kaiken piti olla kunnossa. Reissun päältä viestiä tontille timpurille ja paljastui että kaikki sitten ei ollutkaan ihan ruusuisesti.

Autotallin oven asentajat olivat tulleet aamulla ja ruvenneet purkamaan pakettia ja mittailemaan aukkoa. Siihen homma sitten tyrehtyikin. Autotallin oviaukko on ollut suunnitelmissa koko ajan 5000mm leveä. Toteutus ja mittaus sekä tilausvahvistusta varten vahvistettu mitta oli 5000mm. Ja mitä oli tontille tullut...? 4750mm leveä ovi. Eli oven lamelleista sitten puuttuu 25cm eikä sitä voitu asentaa. Kuulemma asentajatkin olivat ihmetelleet että mitähän ihmettä on tapahtunut sillä korkeus oli oikein ja papereissa kyllä luki 5000, mutta paketissa luki 4750mm. Ja itse olin reissussa. Mielenkiintoista ruveta selvittelemään asiaa ensi viikolla.

Liukuovien asennus


Noin kello 13 sain viestin työmaalta että Leinoliftin nostokalusto oli saapunut ja homma alkaa. Timpuri oli kaiken lisäksi siellä yksin kun apumiehelle oli ilmeisesti tullut muuta menoa. Onneksi kello 14:21 tuli viesti että ovet paikallaan ja nosturi poistuu paikalta. Eli loppujen lopuksi tämä asia sitten menikin loistavasti. Ovet kuitenkin ovat vajaat kolmisen sataa kiloa kappaleelta, joten onneksi nosturikuskin kanssa homma meni jouheasti. Muutamia kuviakin oli timpuri ehtinyt ottaa...

Auto asemoitu asennusta varten

Ensimmäinen liukuovi nousee paikoilleen.

Lähestyy oikeaa kohtaa. Tämä olikin helpoin ovista. Ovilehti avattuna ja lukittuna asentoonsa jotta paino on pääasiassa imukuppien kohdalla.

Saunan ovi meni vielä paikalleen auto toisinpäin mutta viimeinen ovi meidän makkariin oli sen verran pitkällä parvekkeen katoksen alla
että piti autoa fiksailla toisinpäin.

Siinä nousee sitten toinenkin ovi taloon. Saunan liukuovi pilkistäkin tuolla alhaalla jo paikallaan.

Työreissulta paluu noin kello 15 ja siitä suoraan kotiin työvaatteet vaihtamaan ja sitten työmaalle. Pieni ihmettely hienoja ovia ja sitten jatkettiin vielä vähän toista tuntia saunan panelointia.

Liukuovet paikallaan. Oikean puoleinen oli helpoin, vasemman puoleinen oli haastavin.

Keittiön/ruokatilan liukuovi.

Makuuhuoneen liukuovi.


Sama partsilta käsin.

Ja tästä takaisin keittiön puolelle.

Saunan panelointi edistyy.

Toiselta puolen päästiin tänään tähän saakka. Seuraavaksi täytyykin kasata paremmat telineet paikalle koska samalla
olisi tarkoitus kiinnittää räystäslaudat kun seinäpaneelit on kiinni.

Saunan liukuovi paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti