lauantai 31. lokakuuta 2015

Ulkopuolen töitä

Rappauksen valmistumisen jälkeen työt tontilla ovat edelleenkin keskittyneet talon ulkopuolelle. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta; teknisen tilan valmistelua. Siellä on paria seinää tasoitettu ja maalattukin sekä nyt tähän mennessä lattiakin käsitelty kertaalleen Solmasterin EP10 epoksimaalilla. Seuraavaksi pitäisi huomenna käydä hakemassa epoksikittiä jolla saadaan Solmasterin teknisen tuen ohjeiden mukaan lattiakaivon kohta kestäväksi ja vedenpitäväksi. Lopulta pinta käsitellään näillä näkymin kolmeen kertaan epoksimaalilla. Tavoitteena olisi saada lämmöt kytkettyä ja siksi pitää teknistä tilaa puskea eteenpäin vauhdilla.

Lämpöjen päälle saamiseen liittyy aika oleellisesti myös talon kiinni saaminen. Pääoven kohdalle hankin käytetyn raksaoven ja se askarreltiin paikalleen jo jokunen hetki sitten. Autotallin ovi kun saatiin paikalleen niin ainoa avonainen aukko olikin enää autotallin käyntiovi. Siihen laitettiin suoraan paikalleen lopullinen ovi kun pääasiassa kulku tapahtuu kuitenkin pääoven kautta. Sopii aika hyvin seinään mielestäni.


Autotallin ovi paikallaan. Vielä pitäisi kahva kehittää siihen. Eli
siis pitäisi päättää millaiset kahvat halutaan.

Sama vähän kauempaa.


Ulkona tosiaan edelleenkin hommat jatkuneet kun kerta luontoäiti on sopivan leppoisalla tuulella. Rappauksen jälkeen talon räystäslaudat on nakuteltu paikalleen ja maalattukin. Saunan panelointikin on valmistunut ja nyt on joka sivulta maalattuna. Yhteen nurkkaan on laitettu nurkkalaudat. Loput kun saa paikalleen niin saa nekin vielä maalattua. Sitten olisikin enää ikkunasmyygien askartelu sekä saunan edustan kuistin katon panelointi ja päätykolmion rimoitus. Talon parvekkeella olisi myös vielä askarreltavaa päätykolmion puuosissa ja rimoituksissa. Ehkä niitä saisi ensi viikolla paikalleen kun tulee lisää puutavaraa Rautia V.Leinolta.


Räystäslaudat paikallaan ja maalattuna.

Saunarakennus maalattuna.

Takanurkassa kulmalaudat paikallaan.

Okei... sauna MELKEIN maalattuna. Oikeassa yläkulmassa jäi harmittavasti yksi osa maalaamatta ja huomasin
sen vasta kun olin jo pessyt pensselit pois. Joten täytyy maalata se heti kun ehtii, viimeistään nurkkien kanssa.

Pienenä sivuhommana parina päivänä askartelun kohteena oli autotallin käyntioven luona muuri. Siinä kun on rinne vieressä niin piti jotenkin saada maat pysymään poissa oven edestä. Siihen sitten tuli jo kauan sitten askarreltua anturamuotitus hankkimillani ylijäämä-lammitassuilla ja nyt rappauksen ja telineiden poistumisen jälkeen pääsi siihenkin työskentelemään. Muuriin kävi hyvin kellarista ylimääräiseksi jääneet RUH-250 -harkot ja sitten vaakaväleihin harjaterästä ja pystyynkin harkkojen reikiin paksumpia teräspätkiä sekä betonia. Muurin päälle pieni vino betonivalu ja aikanaan sitten peltiä päälle. Mielestäni tuli aika jees.

Anturan päälle harkkoa ja harjaterästä.

Harjateräksen lisäksi myös ylimääräiset kierretangot löysivät uuden
elämän muurin sisällä.

Betonia pystyrei'issä raudan kera.

Pieni muotitus vinoa pintakakkua varten.

Takapuolelta tasoitettukin. Ihan siistin näköinen siitä tuli. Takana
myös sepelin alla salaojituskin.

Ajattelin tuonne taakse laittaa vielä ylimääräiseksi jäänyttä eristelevyä sekä patolevyä.

Lopuksi vielä yleiskuva tuttuun tapaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti