torstai 26. toukokuuta 2016

Energian kohdistamista olennaiseen

Yllättäen viime kirjoituksesta kulunut jälleen parisen viikkoa. Se nyt ei sinällään tarkoita oikeastaan muuta kuin, että alkaa olla puhti poissa. Raksaaminen jatkuu nyt kohta viidettätoista kuukautta ja eteenpäin on vain puurrettava. Enää ei voi sentään sanoa, että en olisi pitänyt yhtään vapaapäivää tänä vuonna. Olin poissa raksalta sentään äitienpäivänä :) Muuten sitten olenkin kaiken liikenevän ajan siellä käyttänyt. Loppu tai oikeammin muutto häämöttää kaukana horisontissa, mutta alkaa raksaamisesta olla jo nautinto kaukana. Jaksaa jaksaa kuitenkin. Etukäteen oli tiedossa, että rankkaa tulee olemaan mutta kyllä se kuitenkin jaksaa yllättää kuinka rankkaa.

Mutta sitten asiaan. Edistymistäkin on tapahtunut vastineeksi kulutetusta ajasta.

Tasoitustyöt on nyt tältä erää takanapäin. Toki jäi vielä tiloja tasoittamatta, mutta niillä ei ole niin kiire. Työlistalle siis muuton jälkeiseen aikaan jää alakerrasta työhuone teknisen tilan vieressä, autotalli ja sen viereinen varastotila sekä ulkovarasto. Tosin ulkovaraston osalta täytyy vielä käyttää harkintaa. Olisi se niin kiva muuton yhteydessä saada kaikki fillarit ynnä muut tavarat varastoon joka olisi jo käyttökunnossa.

Alakerran osalta alkaa työmaa pikkuhiljaa valmistautumaan laatoitushommaan. Sain eteisen tilojen sekä kodinhoitohuoneen lattiat tasoitettua hienotasoitteella ja lähipäivät on mennyt fiksaillessa mm. jakotukeille korotusvaluja sekä kuraeteisen ja eteisen välisen korkeuseron fiksailua. Pientä näpertämistä, mutta tärkeää valmistelua vesieristyksille jotka työlistalle päätyivät tänään. Aloitus kuraeteisestä ja sieltä sitten lähtee myös ensimmäiset laatoitukset varmaan ensi viikolla. Tarkoitus olisi pikkuhiljaa saada alakerran lattiat laattapinnalle jotta pääsisi tekemään seinien maalaukset loppuun ja saisi mm. kodinhoitohuoneen katon kiinni. Kuviakin kun vielä muistaisi ottaa riittävästi...

Eteisen tasoitus alkanut. Ihan vaan pinta kiinni ja pienet kolot umpeen.


Primerit paikallaan ja vedeneristys alkanut kuraeteisestä. Vedeneristys tuodaan eteisen puolelle myös vaikkei se nyt mikään kostea tila suoranaisesti olekaan. Onpahan varman päälle kun on tuo kurasyöppö vieressä. Liukuovi tulee paikalle myöhemmin.

Kurasyöpön nauhoitusta.

Kuraeteisen kulmat saa nauhaa.


Yläkerrassa sain kuin sainkin kaivettua muistilokeroista sekä tarkisteltua kattorakenteista led-paneelien paikat. Nehän kun oli valmiiksi tehty alaslaskuihin ja hienosti otettu kuvatkin, mutta kun vanha puhelin pentele meni ja hajosi. Onneksi kuitenkin kaikki valon paikat löytyivät ja sain aukot sahailtua. Olkkarin ja yläkerran aulan rimakaton valmistelutkin etenevät. Sain isäni taas avuksi kankaan asentamiseksi rimakaton alustaksi ja eilen saapuivat rimatkin. Huomenna olisi tarkoitus niiden asentaminen aloittaa jahka kerkiää. Ja jälleen tulee valmista pintaa.

Kuvan laatu ei nyt mikään loistava mutta eteinen kertaalleen maalattu harmaalla sävyllä ja led-paneelien aukot paikallaan.

Yläkerran aulan aukkoja. Näissä kului eniten aikaa.

Toisesta suunnasta.

Keittiöönkin pari paneelia ja oikealla sähköille ohutsaumaluukku.
Olkkarissa kangas katossa.

Toisesta vinkkelistä myös. Hieman alkoi jo hämärtämään, joten kuvat on mitä on...
Rimat odottavat paikalleen laittoa.


Pihallakin tapahtuu! Maaurakoitsijamme Maa-Mikko kerkesi käväisemään muutaman tunnin ajan viimeistelemässä viimeisiä urakkaan kuuluneita hommia ja saatiin tontin etuosa siistimpään kuntoon. Muun muassa fiksailtiin tontilta löytyneistä kivistä korkeahkoa pengerrystä kaupungin maiden puoleiselle rajalle. Siihen kun vielä saa vähän multaa päälle, rakenneltua muurikiveä ajoluiskaa reunustamaan ja pensaita kasvamaan aidaksi siihen kupeeseen niin alkaa näyttämään siistiltä ja suojaisalta.

Piha alkaa muotoutumaan!

Tontin kivien hyötykäyttöä.

Tasoero on mielestäni ihan jees, niin onpahan piha sitten omassa rauhassaan.


Yläkerrassa on myös molemmat kylppärit tasoitettu märkätilatasoitteella. Tänään sain myös vedettyä pienen hienotasoitekerroksen yhden kylppärin lattiaankin. Olisi tarkoitus saada yksi kylppäri valmiiksi muuttoa varten, toisen laatoitus jää sitten muuton jälkeiseen aikaan. Mutta eipä se sen yhden osalta ole kaukana että pääsee vesieristämään sielläkin. Sinkoiluahan tämä on työstä toiseen, mutta kun ottaa askareen kerrallaan niin homma etenee. Tasoitteissa esimerkiksi on se hyvä puoli, että kun se on tehty, niin voi siirtyä aivan toiseen hommaan koska kuitenkin tarvitsee kuivumisaikaa. Kunhan vaan saisi pidettyä kokonaisuuden hallinnassa eikä rupea sinkoilemaan liikaa hommien välillä.

Lasten kylppäri tasoitettu Weberin MT:llä ja lattia hienotasoitteella. Seuraavaksi melkein
alkaisi täälläkin olemaan jo vedeneristeiden aika.


3 kommenttia:

  1. Jaksaa jaksaa. Tsemppiä! Olen varma, että moni talo olisi jäänyt rakentamatta jos etukäteen olisi tiennyt miten valtava homma on kyseessä - siis kun ihan oikeasti rakentaa talon eikä vain tilaa muuttovalmista taloa pihaan ja kutsu sitä rakentamiseksi. Muistan itse kun muutimme taloomme ja olimme niin poikki että ei edes jaksettu oikein iloita. Se ilo tuli sitten kun saimme vähän levätyksi. Ja se ilo on edelleen läsnä joka päivä, ilo siitä unelmien talosta. Tosin edelleen joskus mietimme että olisi sen unelman ehkä helpomminkin saavuttanut. Rakentaminen on tosi kovaa hommaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan jaksaa ihmetellä oikeasti niitä jotka tosissaan rakentavat sen toisen ja kolmannenkin joka sanonnan mukaan on sitten se onnistunut. Mutta kyllä sitä ihminen kummia jaksaa kun vaan on pakko jaksaa. :)

    VastaaPoista
  3. Komppaan Sannaa - en ehkä itsekään olisi rakentamista lainkaan aloittanut, jos olisin jo etukäteen tiennyt, että kuinka rankka projekti oli edessäpäin. Kun lokakuussa 2014 muutettiin asumaan eli saatiin muuttotarkastus läpi, niin siihen mennessä olin kirjannut itselleni työtunteja muistiin yli 2000 kpl. Ja alussa apuna olleet timpurit tekivät kumpikin monin verroin enemmän tunteja.

    Silti ei talo ihan valmis ole vieläkään, eli lopputarkastus on pitämättä. Saas nähdä, josko tämän kesän jälkeen tulisi sekin jo pidettyä.

    Ei muuta kuin tsemppiä!

    VastaaPoista