keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Eteisen parissa

Edellisestä raksan edistymispäivityksestä kerkesikin taas vierähtämään puolisentoista viikkoa. Toisaalta hieman verkkaisempi tahti on hyvä niin itsekin huomaa että edistystä tapahtuu.

Tuon aika pääasiassa on tullut käytettyä eteisen kimpussa. Lisäksi hienoista edistymistä on tapahtunut myös raitis- ja jäteilmakanavien parissa. Raitisilmakanavaa varten sain tehtyä 250mm reiän seinään ja ritilän paikalleen. Molemmat putket ovat myös jo höyrynsulun läpi ja teipattuina. Vielä pitäisi lämpöeristää ne ja saisi puhallusvillat paikalleen ja jälleen yhden lämpövuotopaikan tilkittyä.

Mutta palatakseni eteiseen...

Pääovi on nyt asennettu paikalleen. Yksin olisi ollut turhan haastavaa joten onneksi sain käsipareja avuksi siihen. Muuten näytti ihan hyvältä, mutta kun paketista sitä purettiin niin rupesin miettimään että eikös me tilattu etuoven levike ikkunalla? Ei kun varmistusta KLAS1 tilausvahvistuksen parista ja siellä luki CLA4 ja erikseen huom. -kohdassa kokolasi. Sitten katsoin Kaskipuun tilausvahvistusta ja siellä luki myös tuo CLA4. Sen jälkeen pikainen googletus vain huomatakseni että CLA4 on umpilevike uralla kun taas CLA3 on ikkunallinen. Ei muuta kuin viestiä Klas1:sen suuntaan. Pari päivää meni vastauksessa mutta pakko myöntää että hoitivat asian tyylikkäästi. Pahoittelut myyjän virheestä ja viesti että uusi levike tulee valmistuttuaan tilalle. Hatunnoston arvoinen reklamaation hoito!

Pääovi paikallaan. Ei oikein sovi tuo ura mielestäni visuaalisesti
kokonaisuuteen. Jos olisi ollut tasainen umpilevike, niin ehkä. Mutta
nyt sitten mennään kuitenkin alkuperäiseen pitkään ikkunaan.


Eteisessä myös päässyt tasoittamaan pohjatasoitetta seinille, kuten myös kuraeteisessä ulkoseinien osuuden. Jälleen muutama pätkä ulkoseinän pintaa ummessa. Tuli myös saumattua lattian ja seinän liitokset ja sitten työn alle pääsikin eteisen katon alaslasku. Runko kun oli kasassa alkoikin melkoinen sähköputkien veto kohti kodinhoitohuonetta minne ne kerätään luukun taakse. Eilen sain jo myös katon korkeamman osan pystyreunatkin levytettyä. Alkaa tämäkin tila muotoutumaan.

Ovi sisältä päin ja kertaalleen tasoitettua seinää. Kyllä se levikkeen ikkuna toisi selkeästi lisävaloa eteiseen.

Katon alaslaskua. Tuo keskellä oleva korkea osa saa alareunoihinsa lipat ja ledinauhat.

Taas joku raksatoope sotkenut paikat. Vielä kun jaksaisi siivota samaa
tahtia mitä sotkee niin olisi hyvä.


Hieman sisustuspohdintaakin


Pientä harkintaa on myös ollut tulevan olohuone/ruokatilan sekä yläkerran aulan katosta. Kovasti on tullut innostuttua ajatuksesta edellä mainittuun rimakatosta sen tyylikkään ulkonäön ja akustisten ominaisuuksien vuoksi. Harkinnassa on ollut että pyritäänkö vaalean puun sävyyn vai selkeästi valkokuultoiseen. Vaalean sävyistä tammea tulee kuitenkin ruokapöydän ja penkin sekä lattian myötä, joten tulee vaan mieleen että onko sitten liikaa jos kattokin on. Olisiko kuitenkin parempi neutraalimpi valkoinen sävy joka kuitenkin erottuu harmaista seinistä. Hainkin nyt pienimmän purkin Osmocolorin vahaa testikäyttöön. Sävynä 3186 Mattalumi. Voisi olla aika hieno.

Vasemmalla reunalla Mattalumi. Yhdellä käsittelykerralla aika vaalea puunsävy. Toisella kerralla taas selkeä valkoisuus.


Pitäisi vaan ruveta pyytämään tarjouksia rimasta. Tavoitteena 15x70 rima, ehkä mäntynä tai koivuna. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä mistä kannattaa pyytää tarjouksia niin saa vinkata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti