sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pintatasoitetta ja sähköjohtoja

Meinaa käydä perinteiset raksabloggaajat... eli sen verran kiirettä pitää, että jää päivittämiset vähän vähemmälle. Edellisestä edistymiskirjoituksesta onkin jo puolisentoista viikkoa. Tässä kuussa omat työt ovat haitanneet melkoisesti raksaamista. Mutta kaikki liikenevä vapaa-aika onkin sitten mennyt rakentamisen parissa. Ensi kuussa jälleen töistä virkavapaata, joten silloin saa keskittyä vieläkin tiiviimmin muuttokunnon tavoitteluun.

Tasoitus jatkuu


Sain sukulaiselta lainaan tasoiteruiskun LR+ pintatasoitteen levittämistä varten. Pientä säätämistä oli sopivan kokoisen kompuran löytämisessä mutta onneksi samasta paikasta löytyi kompura. Se tosin oli pikkuvikainen joten ensiksi pieni jumppa että saatiin se kuntoon. Kunnostuksen jälkeen onkin hyvin riittänyt ruiskun tarpeisiin. Pakko myöntää, että on se vaan niin pirun helppoa saada rapaa seinille kun voi lähes seinän kerrallaan levittää ruiskulla ja sitten vaan kerralla pitkällä lastalla tasoitusta. Ja verrattuna pohjatasoitukseen niin nyt alkaa jo tällä tavaralla seinät muuttumaan valkoisen suuntaan. Avaruutta tulee silmin nähden. Tähän mennessä ensimmäisen pintatasoitekerroksen on nyt saanut ylleen meidän vaatehuone,  kaikki neljä makkaria, lasten leikkitila sekä osa yläkerran aulasta sekä takkaseinä olohuoneesta. Nyt onkin taas saanut talo kuivurien kanssa kuivua ja keskitytty muihin hommiin.

Vaatehuone sai taas kunnian olla harjoittelukohde pintatasoitteelle.
Sieltä on tähän mennessä aloitettu kaikki tasoitukset.

Meidän makkarikin alkaa saada valkoisen vaipan ylleen.

Yläkerran aulassa vasemman puoleinen seinä tasoitettu sekä muurin
tämä ns. ulkoreuna. Portaikon puolen tasoitukset vielä odottavat vuoroaan.

Yksi lasten makkareista. Heti tulee niin yhtenäisen näköistä kun ei enää
erota missä on kevytseinä ja missä kiviseinä.

Takan puoleinen seinä sai myös olohuoneessa tasoitetta ylleen.

Välillä vähän sähköäkin


Viime viikolla tuli sähkärin kanssa käytyä tukussa hankkimassa muutama kieppi johtoa. Mukaan tarttui nelisen kelaa 3x1,5 MMJ:tä, pari kelaa 5x1,5, yksi kela 3x2,5 ja yksi kela 5x2,5 sekä iso kela CAT6 piuhaa. Muutama rulla jotain muutakin. Yhteensä varmaan sellaiset 1500-1800m johtoa. Siinä sitä on vetämistä.

Työn alle johdotukset otettiin nyt pääsiäisviikonloppuna. Yhdessä päivässä saatiin sähkärin kanssa vedettyä about puolet koko talon johdoista. Homman päätteeksi sitten sain "kotitehtäviä" eli hommia jotka pitää tehdä ennen seuraavaa johtosessiota. Siihen muun muassa kuului syöttöputkien laitto ylhäältä alas, jokunen roilo lisää sekä muutamia putkituksia CAT6 piuhalle.

Putkia matkalla kohti alakertaa ja kodinhoitohuonetta.

Pientä johtokaaosta nähtävissä


Tänään sain aikaiseksi ne syöttöputkien vedot, yhden kellarihuoneen roilotukset sekä kodinhoitohuoneen alaslaskun rungon valmiiksi. Sekin osaltaan edistää sähkötöitä, sillä käytännössä lähes kaikki sähköt kulkevat kohti teknistä tilaa sen kautta. Alaslaskun teon jälkeen pääsee siihenkin kiinnittämään putkia.


3 kommenttia:

  1. Olet sä Vili aikamoinen tsemppari kun tasoituksetkin itse teet! Tsemppiä raksailuun!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Kuka sulla muuten on sähkötöitä tekemässä?

    VastaaPoista
  3. Onneksi saanut parilta kaverilta vähän taustatukea ja silloin tällöin jopa käsipareja tasoitushommiin. Ovat tehneet itse pari kertaa aiemminkin niin ei tartte yksin aivan kaikkiin kuoppiin tipahtaa.

    Sähköhommien suhteen on sukulaisapua (palkattuna). Availen sitä kokonaisuutta sen jälkeen kun näkee mitä tuli ja mihin hintaan. :)

    VastaaPoista