lauantai 17. lokakuuta 2015

Valmista pintaa

Tontilla onneksi tapahtuu vaikka oma osanotto on melko heikkoa. Paremmaksi mennyt selkä teki uukkarin ja suuntasi taas huonompaan. Viime viikonloppuna töissä istumisesta ei meinannut tulla mitään (istumatyö) ja kävelykin oli melkoista köpöttelyä. Alkuviikosta sitten työpaikkalekurin kautta lähete Fysiatrille ja magneettikuvaan. Nyt taas jumpan myötä tilanne parempi, mutta edelleen istuminen teettää eniten ongelmia. Alkuviikosta kuulemaan kuvauksen tuomio. Siihen saakka lepoa ja jumppaa sopivassa suhteessa.

Autotallin ovi

Autotallin oven osalta soutaminen ja huopaaminen jatkui. Alunperinhän se piti asentaa sinne palkkien väliin, joten kun sitä tilausta on tehty, on puhelimitse pohdittu miten se mahtuu. Silloin ilmeisesti päädyttiin lopputulokseen että kun oviaukko on 5000mm niin eihän se mahdu aukkoon kun pitää kiskoillekin jäädä tilaa. No ilmeisesti silloin tehtiin päätös 4750mm ovesta ja kun myöhemmin sitä ruvettiin tarjoamaan asennettavaksi seinän sisäreunaan niin eihän se enää siihen riittänyt. Nyt sitten taas työmaalla pohdintaa, ratkaisuehdotus ja palaveri Mesvacin edustajan kanssa. Päästiin lopputulemaan että hus-pois aiemmat fiksailut ja uudet tilalle. Lisää työtä työmaalla, mutta lopputuloksessa saadaan käytettyä tämä ovi ja saadaan ovi siihen kohtaan mihin se alunperin pitikin. Eli eristeen kohdalle keskelle seinää. Mikä sitten on huono puoli? Ovi kapenee sen 25mm, mutta eihän siitä kaksi autoa kuitenkaan samaan aikaan aja sisään/ulos. Myöskin joutuu uudet koolaukset ovea varten pellittämään ja ne jäävät näkyviin, mutta olisipa joutunut melkein ratkaisussa kuin ratkaisussa peltiä jättämään näkyville. Joten tällä mennään ja asentajien pitäisi ilmeisesti ensi viikolla palata paikalle. Toivottavasti tällä kertaa menee putkeen.

Kertaalleen lisätyt eristeet ja koolaukset pois yläosalta ja palkkien keskeltä.

Tilalle sitten puutavaraa johon kiskot saa kiinnitettyä. Kuvasta poiketen puutavara on myös jo maalattu valkoiseksi.

Ulkopuolelle jää näkyviin hieman koolauksia mutta siihen sitten pelti päälle. Olen ihan tyytyväinen nyt ratkaisuun sillä
saatiin ovi siihen kohtaan mihin se alunperin oli suunniteltukin.

Saunarakennus


Saunan osalta yksi pääty on saatu paneloitua jo ylös saakka ja räystäslaudatkin ovat paikallaan ja maalattu. Toinenkin pääty saanut paneelit päälleen ja räystäslaudat mutta maalaus vielä uupuu. Saunarakennuksen takaosan puolella paneelia on noin puoleen seinään ja samaten etupuolella. Alkaa lähestyä ulkopuolelta melko valmista. Tosin yksi kerros maalia uupuu seinästä sitten jahka paneelit ovat paikallaan.

Toinen sivu myös paneloitu ja räystäslaudat paikallaan. Maalia vielä pintaan ja sitten etuosan kimppuun.

Talon pinnoitus


Rappaustyöt jatkuvat vähän rivakammin edellisen kylmähkön viikon jälkeen. Alkuviikosta jatkui pohjatasoitukset ja keskiviikkona tuli tieto että pintamassa olisi valmista noudettavaksi. Silloin myöskin pohjoispuolella ensimmäiseen seinään vedettiin pohjamaali ja voi pojat! Kylläpä pelkkä pohjamaali jo näytti hyvältä! Torstaina iltapäivästä alkoi pinnan levitys ja hierto ja oli se komiaa katseltavaa. Perjantaina sitten talon takaosakin sai pinnan ylleen ja tänään ensimmäisen sivun osalta myös räystäslaudat paikallaan ja maalattuna (samaten kuin otsalaudat). Takaosan räystäät jahka pinta on kuivunut. Alkaa näyttää kohta aika hyvältä rakennusten ulkotöiden osalta. Sitten alkaakin olla hetki keskittyä sisähommiin...

Ensimmäinen sivu (pohjoinen) pohjamaalauksessa.

Tässä jo rappauspinta seuraavalta päivältä.

Takaosa rapattu ja vielä suojassa.

Pressu pois ja komeaa on!

Pohjoispuolella rappaus ja parvekkeella pohjamaali

Kaksi seinää valmiina ja voin kyllä sanoa, että pitkästä vatvomisesta huolimatta värisävy on juuri mieleinen.

Kulma. Pintana siis hiertopinta 2mm raekoolla.

4 kommenttia:

  1. Selkä on ilmeisesti yksi rakentajien heikko kohta, ja sen kanssa on ilmeisesti ollut ongelmia aina... Samasta ongelmasta kertoi jo Täällä Pohjantähden alla -kertomus, jossa Koskelan vanha Jussi teloi selkänsä torppaansa raivatessaan ja käveli vielä vanhanakin siitä syystä vähän kyyryssä...

    Itsellänikin oli kerran metsätöiden jälkeen selkä niin jumissa (2 peräkkäistä välilevyä pullahti), että kuljin jumppaohjeilla ja tukiliiveillä melkein puoli vuotta. Mutta kyllä se sitten lopulta toipui. Lääkäri sanoi, että (silloin) nuori selkä paranee aina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumppaa nyt kolme-neljä viikkoa harrasteltu ja kyllä se tuntuu antavan välitöntä helpotusta, kuten varmaan pitkässä juoksussa hyvää tukea keskikropalle muutenkin syvien lihasten muodossa. Sitä se varmaan tilee vaatimaan vielä kauan.

      Poista
  2. Kipeästä selästä kannattaa keskustella esimiehen kanssa, niin yleensä työtä on mahdollista tehdä myös seisaaltaan. Sähköpöytiä alkaa olla paljon toimistoissa. Ellei sitten työnkuvana kuulu istumatyö bussinkuljettajana taikka taksia yms ajaessa. Mutta niissäkin pääsee aina jaloittelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työssä paljon istumista, mutta pakko välillä itsensä pakottaa jaloittelemaan. Itsestään se on kiinni ettei jumahda penkkiin. Monessa muussa työssä varmasti hyvä vinkki tuo työnantajan kanssa juttelu. :)

      Poista