keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vauhtiviikon alku

Tämä viikko alkoi omalta osaltani sillä että raahauduin maanantaina tontille vasta selkeästi kymmenen jälkeen, jumpattuani rauhassa selän kanssa. Ajoitus oli kuitenkin loistava, sillä Mesvacin edustaja oli juuri saapunut paikalle tarkastamaan autotallin oven tilannetta pyynnöstäni. Jonkin sortin tiedonkulku tai ymmärrys ongelma on ollut kolmiossa rakennesuunnittelija - minä - ovitoimittaja. Alunperin autotallin ovi oli suunniteltu niin että oviaukossa on ulommat ylitys- ja sivupalkit sekä sisemmät vastaavat. Eriste välissä. Autotallin ovi oli tarkoitus asentaa eristeen kohtaan. Kovasti aikanaan pähkäiltiin tässä kolmiossa sisemmän ylityspalkin korkeutta että saadaan ovi mahtumaan ja lopulta nyt onkin käynyt niin että kukaan ei kiinnittänyt huomiota kiinnitystapaan/leveyteen tarpeeksi. Eli itse en ymmärtänyt edes kysyä asiaa, rakennesuunnittelija oli suunnitellut sivukiinnitystä ja ovi oli tilattu normaalilla kiinnityksellä joka taas ovitoimittajan ohjeissa on sisäpintaan kiinnitys.
Autotallin oviaukko


Nyt sitten tietenkin ovi on jo tilattu ja Suomessakin, toimitusta vailla ja jäljellä oli oikeastaan enää selvitys onko suunnitellulle paikalle asentaminen mahdollista ja jos ei ole niin mikä on sitten tarvittava damage-control. Tapaamisessa kävi ilmi, että ei ole mahdollista saada eristeen kohtaan koska ovi olisi pitänyt olla 10+10cm kapeampi jotta kiskot olisivat menneet sivulle. Eikä ilmeisesti se kauan vatvottu korkeuskaan olisi ollut riittävä. Eli nyt on ovi asennettava sisemmän palkin sisäpintaan ja sitten pitääkin katkaista kylmäsillat. Tiistaina koko päivä käytännössä sitten menikin kun sitä oven kohtaa fiksailimme. Eli nyt ovi asennetaan sisäpalkin sisäpintaan ja eristeet tuodaan oven pintaan saakka. Se tarkoitti sisäpalkin hiomista ja SPU-askartelua mutta lopulta saatiin homma pakettiin. Nyt vaan ovea odottamaan.

Eristeet paikallaan, betonipalkit hiottu ja primeri telattu pintaan.

Sama toisesta vinkkelistä.


Selkä alkaa olla parempi ja eilen jo uskalsi hommiakin tehdä. Yläkertaankin olen saanut varovasti kantaen noin satakunta väliseinäharkkoa ja selän puolesta on tehnyt itseasiassa ihan hyvääkin liikkua. Piirtelin myös vähän väliseinien paikkoja yläkertaan joten jos tulee huono keli niin voi aloittaa väliseinien teon sielläkin. Talon osalta taas alkaa olla pohjatasoitukset loppusuoralla. Etuseinältä puuttuu vielä verkotus seinästä, ikkunat ja kulmat jo vahvistettu. Tällä viikolla on joutunut lämpötilan nousemista odottamaan kun aamut ovat olleet jo aika vilpoisia, mutta ensi viikolle onneksi lupaillaan vähän lauhempaa.

Seinien piirtelyä ja harkkopinojen sijoittelua.

Kylppärit.

Autotallissa saatiin ylityspalkkikin valettua. Tulipa muuten silkinsileä pinta!

Ja ylityspalkki myös eteisaulan pikkuvessaan.


Eilen iltapäivällä tuli myös toimitus Siparilalta. Viime minuuteilla niin sanotusti, sillä olimme juuri työmaalta lähdössä, vieläpä vähän normaalia myöhemmin, kun tuli soitto kuskilta että olisi puutavaraa ihan parin minuutin päästä tulossa. Nyt tuli lähes 1500kg julkisivupaneelia saunarakennukselle. Valinta lopulta päätyi Siparilan UTW -profiiliseen Platinum+  paneeliin joka on siis joka puolelta pohjamaalattu ja tehtaalla kertaalleen pintamaalattu halutulla sävyllä (Tikkurila Facade 4979, tumman harmaa). Työmaalla pitää vaan katkaisukohdat ja kiinnitykset maalata ja sitten kertaalleen käsitellä koko pinta. Katsotaan josko pääsisi tällä viikolla vielä asentamaan.

Siparilan paketti. Pieni nirhauma pontissa näyttäisi yhdessä paneelissa olevan. Jossain nostossa tullut.

Talon julkisivukin on muuttunut edukseen kun punertava tiili häviää näkyvistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti