lauantai 3. lokakuuta 2015

Selkävaivaa ja talkoita

Tämä viikko meni omalta osaltani täysin pipariksi. Maanantaina tosiaan jo alkoi selkä oireilla ja tiistai sekä keskiviikko olivat melkolailla sietämättömiä. Keskiviikkona käynti työpaikan lääkärillä. Sieltä tuliaisina tulehduskipulääkkeet sekä lihasrelaksantit sekä lähete työfysioterapeutille. Torstaille sain ajan melkoisen akuuttina kiiretapauksena sinne fyssarille. Mennessä sinne selkä taipui eteenpäin sen verran että ehkä sormet jäivät lattiasta noin metrin päähän. Lähtiessä sormet olivat jo lähes 30cm päässä lattiasta, joten jotain apua koin saavani.

Työmaalle ei ole ollut mitään asiaa tällä viikolla, muuta kuin statistina. Pääasiassa on aika mennyt kuntouttaessa. Kolme kertaa päivässä noin 30-40min venytys/jumppa ja lopputuloksena yhdessä tulehduskipulääkkeiden kera kävelykin alkaa jo luonnistua. Nyt sitten vaan jumppaaminen jatkuu ja toivottavasti lääkitys alkaa purra kunnolla jotta pääsisi taas hommiin.

Edistystä kuitenkin...


Eli talon ulkopuoliset tasoitustyöt ovat edenneet tasaiseen tahtiin ja nyt on tilanne jo se, että alkaa olla kolmisen seinää jo tasoitettu ja verkotettu. Työ on siirtynyt talon etupuolelle ja sielläkin on jo parvekkeen osa sekä parvekkeen alapuoli tasoitettu kertaalleen. Isompi puoli seinästä hiottu ja primeri levitettynä. Sivulta jossa aloitettiin, on myös laitettu sokkelinkin osuuteen verkot ja tasoitettu. Siihen pinnoitus sitten joskus omin voimin jahka keksii minkä sävyn/pinnan haluaa tumman harmaan kaveriksi.
Parvekkeen ensimmäistä tasoitekerrosta.

Täältä suunnasta alkaa jo Porothermit hävitä näkyvistä.

Eteläpuolella sokkelikin saanut vähän tasoitusta.

Siistin näköistä siitä tulee.

Sisäpuolella alakerran väliseinät ovat melko hyvässä vauhdissa. Eteisessä vessan ylityspalkki sekä autotallissa ylityspalkki ovat valettu ja ensi viikolla saa nekin sitten ylös asti. Teknisen tilan puolella taas sitten jätetään seinien yläosat vielä odottamaan ilmanvaihtoputkia joista päivitettyä tarjousta kyselin juuri perjantaina. Saisi nekin pikkuhiljaa työn alle. 

Autotallin väliseinä ja ylityspalkki valettuna.

Eteisaulassa vessan ylityspalkki valettu. Toinen oviaukko tuolla pääoven vieressä vie kuraeteiseen/vaatehuoneeseen ja se saa kevytrakenteisen ylityspalkin. Helpottaa IV-putkien vientiä sinne.

Tänään tontille sainkin sitten apuvoimia lähipiirin naisväestä. Hyvin daamit jaksoivat kantaa väliseinäharkkoja talon sisälle. Meillä tuntuu innokkaimmat vapaaehtoiset olevan pääpiirteissään aina naisväkeä. Siksi varmaan tontilla aina tapahtuukin paljon kun talkoita vietetään. Itse pääasiassa joutui seuraamaan vierestä ja hoitamaan pitsan tilaukset. Sisään saatiin kuitenkin pihalta 7 letkaa väliseinäharkkoja eli 560 harkkoa joka tekee lähes 5600kg. Ihan hyvin.

Pääovelta katsottuna muutama väliseinäharkko. Odottavat vielä ylösvientiä.

Sama lähempää.

Portaikon viereenkin tuli melkoinen kasa harkkoja.

Eteisessä autotallin vastaisella seinällä lähes parisataa harkkoa.

Tuosta saunan edestä niitä saatiin pois, jotta ensi viikolla mahtuisi nostamaan liukuovea paikalleen.


Tulevalla viikolla sitten tapahtuukin paljon.
- Tasoitustyöt jatkuu
- Saunarakennuksen julkisivupaneeleiden pitäisi tulla ja jos kelit on hyvät niin pitäisi iskeä ne kiinnikin.
- Keskiviikkona iltapäivästä pitäisi saapua Valmistulen takka sekä On-piipun savupiiput ja alkaa niiden asennus. Jatkuu sitten torstaina aamusta.
- Perjantaille varattu nosturi imukuppinostimen kera tontille noin puolenpäivän tienoilla. Pitäisi saada lasiliukuovet paikalleen. Harmi vaan että itselläni on töitä aamusta iltapäivään (mikäli selkä suo).

Alkaa jo julkisivu muuttumaan. Ensi viikon jäljiltä varmaan jo ihan eri näköinen.

2 kommenttia:

  1. No voihan sun selkääsi! Toivottavasti jo parempi. Etsi hyvä osteopaatti. He osaavat ihmeitä, ja ovat siis Valviran hyväksymiä ammattilaisia. Etelä-Suomesta tiedän vain että Leila Kenttä on hyvä, varmasti muitakin.. Raksa-aikana ei ole aikaa selkää kauaa potea. Ehkei muutenkaan! Paranemisia!

    VastaaPoista
  2. Onneksi rupeaa jo helpottamaan. Tulehduskipulääkkeet ja jumppa/venyttely 3 kertaa päivässä tekivät ihmeitä. Olisikohan ollut siis jokin tulehdus välilevyssä tai jotain. Eipä sitä kauempaa kerkeäkään potemaan.

    VastaaPoista