tiistai 12. tammikuuta 2016

Kevyttä väliseinää ja reikiä seinissä

Ei, ei ole tullut kivitaloon hiiriä vaan allekirjoittanut on päässyt tuhoamisen makuun. Saatiin sähkärin kanssa käytyä läpi talolla perusideaa sähköistä ja nyt piirtelyt seinissä muuttuivat rei'iksi seinissä. Eli pari päivä olen päässyt pölyttämään aika reilusti kun on tullut porailtua kuppiterällä sähkörasioille paikkoja. Huomenna aloitan sitten ensimmäiset roiloamiset. Onneksi roilokoneessa on liitäntä raksaimurille, joten pölyä ehkä hitusen vähemmän.

Keittiö kuin reikäjuusto. Oikealla koneseinä.


Tänään sitten pyrytti melkoisesti lunta. Aamulla hetken jo mietin että jättäisinkö suosiolla raksapapun pihalle ja pummisin vaimolta kyydin. Olisi kannattanut. Hyvin pääsin lähes tontille saakka, mutta kujalle käännöksen jälkeen on niin jyrkkä mäki mihin ei oikein ehdi vauhtia kerätä ja takavetoinen, melko kevyt Hiace ei sitten viitsinyt kiivetä loppuun saakka. On siellä takarontissa hiekotushiekkaa lisäpainona, vaan eipä auttanut. Ei kun lapio käteen ja tietä lapioimaan. Sain lumet pois mäestä ja hiekkaakin siihen, mutta ei auttanut edes työntöavun kanssa joten piti häntä koipien välissä palata kotiin josta sitten sain kyydin takaisin perässä ajaneelta timpurilta.  Ehkä huomenna suosiolla menen kyydillä... rupesi jotenkin kummasti kaipailemaan jo aikaa raksaamisen jälkeen kun auto vaihtuu. :)

Muuten sitten on useammalla saralla taas pientä edistymistä. Laskettiin muutaman kevyen väliseinän ja kattojen alaslaskujen sekä kotelointien puutavaran menekkiä sekä kipsilevyjen menekkiä. Sain tilattua tavarat taas Rautia V.Leinolta ja parin päivän päästä ne olivatkin jo pihassa. Teknisessä tilassa on nyt kolmaskin seinä tasoitettu ja maalattu (IV-koneen takaa) ja KVV-vastaavan kanssa on käyty IV-kuvat uudemmankin kerran läpi ja nyt on selvät sävelet. Kellarikerroksessa IV-putkille ja sähköille olen saanut tehtyä reiät/kulkureitit.

Olkkarissa on TV-koteloinnin taakse jäävä seinä tasoitettu sekä myös seinien yläreunassa koteloiden sisälle jäävät osat lähes kaikkialla. Eilen ja tänään nousi keskimmäisen vekaran makkarin kevytväliseinä. Makkarin puolella on tuplakipsilevy, olkkarin puolella se on vielä auki. Pitäisi hakea pari pakettia villaa ja sitten senkin saisi kiinni. Olkkarista lasten leikkitilaan tulee yläreunaan sisäikkuna jonka kautta olkkarin puolelta kulkee luonnonvaloa myös leikkitilan puolelle. Tänään sekin saatiin toispuoleisesti levytettyä ja rupeaa hahmottumaan.

Väliseinä olkkarin puolelta. Alakulmassa ei ole salaluukku, vaan
siihen tulee kotelointi/syvennys jonne hukataan mm. viritinvahvistin
ja blu-ray soitin. Toisella puolella siitä siis tulee taso.

Eli siis tällä puolella tulee vielä tuohon ikkunan eteen taso. Sen viereen
sitten kirjoituspöytä ja ajattelin yläpuolelle jotain ilmavia hyllyjä legojen
säilytykseen.. kuten vaikka Ikean Lack-hyllyjä tai vastaavia.

Tuossa näkyy sisäikkunan koko.

Sama toisesta vinkkelistä.


2 kommenttia:

  1. Takavetoinen Hiace tyhjänä tai lähes tyhjänä on ehkä pirullisin talviajettava auto, mitä voi olla. Siis moottorin paino etupyörillä, ja vetävät pyörät takana ilman mitään painoa.

    Itselläni on nyt Hiacen perässä kokonainen kuutio polttopuita ihan vaan ajamisen painona (painavat noin 350 kg). Ja nyt kulkee Hiace hyvin. Voi laittaa tarvittaessa vaikka peräkärrynkin perään.

    Toinen vaihtoehto olisi laittaa lisäpainoksi kaikki kesärenkaat, mutta niiden yhteispaino ei taida olla kuin noin 100kg?

    VastaaPoista
  2. Nyt itselläni ollut sata kiloa hiekoitushiekkaa kyydissä mutta mielessä kävi jo että lappaisin tontilta harkkoja kyytiin vielä lisäksi. Mutta silloinkin saattaa edelleen tuottaa haasteita samainen mäki. Seuraava auto on kyllä neliveto...

    VastaaPoista