torstai 28. tammikuuta 2016

Koteloita, roiloja ja ulkomaanmatkailua

Kovat pakkaset tuossa männä viikolla sitten kävivät raksapapulle vähän liian koviksi. Ei suostunut enää käynnistymään viime keskiviikkona. Päätettiin tehdä tilaa tontilla autotalliin jossa pääsisi Hiacen startti tarkempaan syyniin. Saatiin se lopulta timpurin kanssa vedettyä käyntiin ja sitten suoraan ajettua autotalliin sulamaan. Papusta tulikin sitten ensimmäinen yönsä talossa viettänyt asukki. Startissa oli joku johto irti ja ei pystynyt korjaamaan. Onneksi näppärä timpuri sitten löysi käytetyn, tehdaskorjatun, startin kohtuuhinnalla ja oman työreissuni aikana jopa vaihtoi sen paikalleen. Nyt käynnistyy melkein kun vain ajattelee avaimen kääntämistä. Muuten kyllä nuo tämän talven runsaat lumet (kaikki kerralla, ei sitten voi tulla silleen kivasti vähän kerrallaan...) saivat aikaan sen fiiliksen että raksapapu saa etsiä kesän jälkeen seuraavan raksaajan omistajakseen. Muutaman talven liukastelu takaveto-Hiacella alkaa riittämään...

Ensimmäinen asukas sisällä sulamassa.


Muuta edistystä: 


Lasten makkareiden kotelot saivat muotonsa ja seinät on nyt IV-putkienkin ympäriltä muurattu loppuun ja tiivistetty. Meidän makkarin päätyseinä eli sängynpääty on nyt levytetty ja myöskin liukuoven smyygit on nyt tehty EK-kipsilevyllä. Vielä kun saisi roilot tuolla täytettyä niin alkaisi yksi huone olemaan tasoitusta vaille valmis. Kuvia meidän makkarista en nyt tähän hätään muistanut ottaa.

Roiloista nyt olen saanut suurimman osan tehtyä. Laskin että noin 15 roiloa jäljellä ja about 72 tehty. Tämä siis sisältää jokaisen roilon, oli se sitten 3m pitkä tai 0,3m pitkä. Aika hyvin ja aika pölyistä.

Kotelointia. Siihenkin tulee epäsuoralle valolle lippa.

Toisessa huoneessa tulee L-muotoon kuten meidän huoneessa.

Ja vielä kolmaskin huone.

Raksapapu goes international!


Maanantaina tehtiin matka etelänaapurin puolelle ja tarkemmin sanottuna Tarttoon saakka. Timpurilla kun on siellä paremmat kontaktit rautakauppoihin kuin Tallinnassa. Lähdettiin iltalaivalla maanantaina eli ehti tehdä alle hyvän työpäivän tontilla. Yö hytissä laivalla ja seitsemän aikoihin maihin. Siitä sitten noin 2,5h ajoa ja osasi sitten olla melkein viheliäisin sää mitä keksiä. Lunta oli melkein yhtä paljon kuin Suomessa mutta keli myös mennyt lähelle nollaa. Koko reissun ajan satoi vettä ja aamusta se teki tien aika pahasti jäätäväksi kun tienpinta oli kuitenkin yön jäljiltä vielä kylmä. Yllättävän hyvin kyllä Hiace matkaa teki, vaikka pitikin ajonopeus pitää maltillisena.

Tarttossa sitten tuli kierreltyä muutamakin eri rautakauppa ja siellä vertailtua hintoja. Pääsyy reissulle kuitenkin oli sisätasotteiden hakeminen. Niiden hinnat olivat aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Harmi vaan että pakettiautolla on rajallinen kantokyky joten tuomiset jäivät 30 säkkiin niiden osalta. Tämän lisäksi mukaan lähti muutama tölkki pohjamaalia, tuttavalle yksi väliovi ja muutama lasi sekä kaikkea muuta pientä. Suurinta antia olikin se, että pääsi ajan kanssa tutkimaan mitä ylipäätään on tarjolla ja mihin hintaan. Tartton K-raudassa myös laitettiin tilaukseen väliovet meidän taloon. Jeld-wenin urattu, vähän niinkuin yksipeilinen ovi ja hinta oli alennuksien jälkeen noin puolet Suomen hinnasta. Helmikuussa pitäisikin tehdä uusi reissu jolloin sitten ovet tuodaan kuten myös lisää tasoitteita.

Tevo nimisessä rautakaupassa kulmalistoja aika edullisesti.

Akryylia. Kohtuu hinta, mutta Suomesta saa aikalailla samaan hintaan jopa samaa tavaraa. Jos taas tästä vielä lähtee alennukset hinnasta pois, niin sitten edullisempaa.

Maalit aika edullisia yleisesti ottaen tuntuu olevan kohtuuhintaisia Virossa, mutta juuri tuo kuvassa näkyvä Siro 2 itseasiassa hyllyhintana jopa vähän edullisempaa Suomessa. Tosin tuosta kun saa alet pois niin hintaa jää vähän yli 40€/18L.

Kohtuuhintaista ja ihan hyvälaatuisen oloista MDF-paneelia. Toki
samassa hintaluokassa olevia löytyy kotomaastakin.

Tämäntyylistä tapettia ollaan etsitty tyttären huoneeseen, mutta Suomessa
esim. K-raudassa muistaakseni hinta on yli 40€/rulla. Tämä alle 14€ hyllyssä.

Edelliselle tapetille esimerkiksi tuo Cascon NonWowen liima aika edullista. Alle 12€/5L.

Alumiiniteippi (PROF) vaikuttaisi olevan about puolet Suomen K-raudan hinnasta.

Hiomapaperia selkeästi alle 1€/m.

Metallisia tarkastus/huoltoluukkuja aika edukkaasti.

Tämmösiä väliovia ollaan hankkimassa. Suomessa muistaakseni about
99€/kpl ja karmit reilut kolme kymppiä päälle. Täällä hyllyhinta 64€
ovelle ja karmit parikymppiä. Tästä kun saa vielä timpurin kautta noin
20-30% alea niin ihan hyvä hinta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti