perjantai 15. tammikuuta 2016

Pölyä ja pöhinää!

Köh köh... muutama päivä on mennyt kera roilokoneen, vasaran ja taltan. Vaikka maski päässä, lasit silmillä ja kuulosuojaimet päässä, niin tuntuu että tiilipölyä on joka paikassa. Päivän päätteeksi kun menee kotiin niin näyttää siltä kuin olisi käynyt vetämässä pari kerrosta itseruskettavaa ylleen. Yläkerrassa on nyt roilottuna kaikkien makkareiden sähköt, lasten leikkitila, olkkarista ehkä vähän vajaa puolet ja alakerrasta kodinhoitohuone. Huomenna ajattelin jatkaa olkkarin ja keittiön parissa.

Kodinhoitohuoneessa roiloja ja putkia ylös vietynä.

Meidän makkarissa roiloja ja putkia.

Teknisestä tilastakin kuva. Nyt siis kolmaskin seinä tasoitettu ja
maalattu ja tuota IV-koneen kattolevyä nostin ylemmäs jotta putket
lähtee suoraan oikealta korkeudelta. Ainakin paksuimmat siis.


Kevyet väliseinät on nyt villoitettu ja levytetty sekä olkkarin ja yhden makkarin välissä että meidän vaatehuoneen osalta. Tänään näki päivänvalonsa myös ensimmäinen kotelointi. Laitettiin meidän makkarin IV-putki paikalleen ja sitten saikin koteloa rakennella siihen ympärille. Kotelo kiertää kahdella sivulla, muodostaen L:n ja siihen tulee alareunaan lippa molemmille sivuille johon epäsuora valaistus. Liukuoven eteen/yläpuolelle tuli noin 7cm syvä ja 7cm korkea syvennys joka ulottuu leveytensä puolesta kymmenisen senttiä oven yli molemmin puolin. Tuonne syvennykseen piilotetaan pimennysverhojen kiskot ja silloin verhot näyttävät tulevan kattorakenteesta. Katsotaan kuinka onnistuu.

Vaatehuoneen seinä villoitettu.

Ja onpahan siellä vähän putkeakin. Toinen menee vaatekaappien
sokkeliin epäsuoraksi valoksi ja toinen kaappien päälle epäsuoraksi
valaistukseksi. Ledinauhaa siis kuluu.

Olkkarissa seinä levytetty.

Ensimmäinen kotelo lähes valmis. Vähän vielä tulee lisätukea.

Kotelo jatkuu toiselle seinustalle.

Kulmaan tuotiin parikin putkea varmuuden vuoksi. Siitä siis saa lähteä sähköt ledinauhalle.

Liukuoven yläpuolella syvennys verhojen kiskolle.


Makkarissa huomenna alkaa myös päätyseinän koolaus/kotelointi. Tarkoitus olisi siis tehdä ns. sisennetty sängynpääty ja sitten sängyn vierelle molemmin puolin pienet syvennykset yöpöydiksi. Luulen että siitä tulee aika magee! Sängyn pääty sitten varmaan vedetään nestemäisellä kangastapetilla johonkin kivaan sävyyn. Itse kotelointi levytetään, tasoitetaan ja maalataan.

Haaleasti näkyy mutta piirretty suurinpiirtein hahmotelma sängynpääty-
seinämästä. Levy kuvaamassa mihin sänky ulottuu.

Isännän puolikin valittu ja syvennys mitoitettu oikein. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti