tiistai 19. tammikuuta 2016

Monta rautaa tulessa!

Jälleen on sellainen fiilis että hommat etenee. Itse olen ollut viikon verran virkavapaalla ja on pystynyt olemaan päivittäin hommissa. Se on jännä kun välillä on tunne että ei mitään tapahdu vaikka mennään eteenpäin monella saralla, mutta saattaa olla sellaista huomaamatonta tai piiloon jäävää edistymistä. Nyt kun taas tapahtuu paljon näkyvää, niin myös tuntuu enemmän siltä että tämä talohan ehkä valmistuukin joskus...

Edellisestä kirjoituksesta tosiaan monessa paikassa päästy eteenpäin. Roiloamiset jatkuvat, niistä arviolta noin reilut puolet tehty. Lähes kaikkiin jo roilottuihin paikkoihin olen rasiat ja putket laittanut.  Huomenna näillä näkymin sitten pölytys jatkuu.

Eilen hommien jälkeen olikin melkoisen vaarallinen ajokeli kotiin mennessä. Lähtiessä skrapasin ikkunat ja kun olin parin minuutin päästä siitä lähdössä, piti vielä tontilta ulos peruutettuani pysähtyä skrapaamaan uudelleen. Yhteensä noin kolmen kilsan matkalla pysähdyin kolme kertaa bussipysäkille puhdistamaan tuulilasia kun ei vaan nähnyt mitään eteenpäin. Pakkasta oli varmaan -15 astetta ja satoi alijäähtynyttä vettä eli vettä joka on kylmempää kuin jäätymispiste, mutta edelleen nestemäisessä muodossa. Sillä on paha tapa sitten jäätyä samantien kun osuu johonkin kosketuksiin. Oli lähes jokaisella bussipysäkillä vähintään pari autoa pysähtyneenä. Onneksi sentään ihmisillä oli järkeä ajaa oikeasti hiljaa... hurjaa touhua!


Keittiössä roilot poikkeuksellisesti muuhun taloon nähden alaspäin. Valun sisältä tulee sähköputkia aika reilusti kaapistojen alle, joten sieltä sitten eteenpäin.


Meidän makkarin katonrajan kotelointi on lähes kokonaan levytetty. Yhdestä kohdasta vielä uupuu alareunasta toinen kipsilevy (kun tulee vahvistukseksi kaksi levyä alaosaan/lippaan). Myös sängynpäätyseinä sai koolauksensa ja tänään sain paikalleen hirmuisen määrän putkea ja rasiaa sekä kivivillat. Tiedä nyt sitten olisiko niitä sinne tarvinnut, mutta ehkä se vähän vaikuttaa jotenkin ääneneristävyyteen/akustiikkaan... tiedä häntä. Huomenna kuitenkin levyt paikalleen ja sitten alkaa olemaan meidän makuuhuone roilojen täyttöjä vaille valmiinta tasoitukseen.

Kotelointia ja sähköputkia.

Levytettyä kotelointia. Siihen lippaan sitten tulee valaistus ja tasainen osa kattoa tulee varmaan jollain paneelilla.

Nurkasta ovelle käsin. Oven yltä vielä uupuu se yksi pala levyä kun ruuvit loppui. Nyt on hankittu lisää.

Tuossa vähän tarkemmin se liukuoven edustan syvennys verhoille.
Villatkin sisällä. Seuraavaksi levyä.

Lasten makkareissa parin viime päivän aikana laitettu IV-putket (tuloilma) paikalleen jotta pääsee seuraavaksi sitten niitäkin koteloita rakentamaan. Putken päätepysäkki on olkkarissa ja sieltä puuttuu vielä pätkä suoraa ja viimeiset kappaleet. Tänään myös timpuri sai paikalleen kyseisten IV-putkien ympärille myös väliseinät loppuun saakka. Nyt tuloilmaputket ovat ylhäällä valmiina vessaan saakka ja seuraavaksi olisikin sitten edessä alakerrassa putkisavotta jotta päästään ylös ja liittämään kaikki yhteen.

Olkkaarinkin tulee jo IV-putki tuolta vasemmalta. Jatkaa matkaansa vielä eteenpäin ja sitten kääntyy (T-kappaleella) kohti katsojaa.

Aulassakin on IV-putkia. Alempi tulee meidän huoneesta, ylempää
vasta mallaillaan keittiöön meneväksi. Pari kohtaa jossa putket tulo-
ja poistoilmaputket risteää ja tämä toinen niistä.

Olkkarin viereinen makkari. IV-putki menee siellä ja kotelo tulee sen
ympärille suorana linjana ja valaistus siihen.

Siitä seuraavaan huoneeseen ja tänne tuli mutka. Joten kotelointi tulee
vastaavalla tavalla kuin meidän makkarissa eli L-muotoon. Samalla
myös sitten valaistus tulee L-muotoon lippaan.

Ja kolmas lasten makkari. Tästä putken matka jatkuu lasten kylppäriin
ja sieltä sitten aikanaan alas. Tähän huoneeseen myös kotelo tulee
suorana, tosin pidemmälle sivustalle.



2 kommenttia:

  1. Hei, hyvältä näyttää ja etenee vauhdilla :). Väliseinistä tuli mieleenin kysyä miten kiinnititte väliseinien yläpäät kattotuoleihin vai oliko edes tarpeen kiinnittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kiinnitetty. Siellä on nurkkia vahvistettu betonilla ja lisäksi vielä tietyt kohdat sidottu harjateräksellä ulkoseiniin joten kyllä pysyy pystyssä. Jätettiin parin sentin rako katon koolauksen ja täytettiin uretaanills joka osaltaan sitten liimaa vielä yläosaa.

      Poista