maanantai 7. syyskuuta 2015

Ikkunoita paikalleen




Lauantaina aloitettiin ikkunoiden asentaminen. Ensimmäisenä paikalleen pääsevänä ikkunana sai kunnian olla lasten kylppärin pikkuikkuna yläkerrassa. Lauantaina kaiken kaikkiaan löysi viisi ikkunaa tiensä paikalleen: 2 kylppärin ikkunaa yläkerrassa sekä 3 pikkuikkunaa autotallissa. Saimme myös 2/3 ikkunoista kannettua sisälle, muun muassa ikkunoista suurimmat eli olohuoneen ikkunat. Eivät ne hirmuisen suuret ole, mutta melkoisen painavat kuitenkin. Arviolta noin sata kiloa kappale.

Kokoelma pikkuräppänöitä eteisessä.
Ensimmäinen ikkuna paikallaan yläkerran kakkoskylppärissä.


Autotallin ampuma-aukot.

Itse seurasin sivusilmällä pikkuikkunoiden asentamista ja sain saunarakennuksella lattian valmisteluita etenemään. Lauantaina iltapäivällä sain jo ensimmäiset raudoitusverkotkin sisälle, mutta lopulta päätin siltä päivältä luovuttaa kun alkoi ukkonen jyrisemään. Ei tuntunut hirmuisen fiksulta idealta kulkea ukkosella suuret verkonkappaleet kourassa.
Saunarakennuksen askartelua. Pientä säätämistä ja touhua. Välillä turhaakin. Kun olin jo roilonnut suihkutilan vesiputket seinään, tuli puhetta LVI-vastavaan kanssa, että ei muuten jäätymisvaaran takia olisi syytä roilota ulkoseinään vesiputkia. Joten siis päädyin eristämään ne kohdat uudelleen ja kylppäriin rakennetaan pieni lisäseinäke vesiputkia varten.

Tänään aamusta jatkui ikkunoiden asentaminen. Porukalla kannettiin isoimmat ikkunat yläkertaan. Mahtuivat melko sopivasti portaikosta neljän ukon voimin. Aamupäivän aikana paikalleen meni useampi pieni ikkuna alakerrassa ja puolen päivän jälkeen sitten nostimme ensimmäisen ison ikkunan paikalleen. Siitä sitten homma lähti rullaamaan sen verran hyvin että palasin omiin hommiini saunarakennuksen lattian kimppuun. Sain sen tänään siihen kuntoon, että puuttuu enää irrotuskaista ja sitten olisi valmista lattialämmitysasennusta varten. Se tosin asennetaan vasta kun saan yläkerrankin siihen pisteeseen. Mutta nyt voi sitten keskittyä sinne.


Päivän mittaan talon osalta kaikki ikkunat saatiin paikalleen. Enää huomiselle jäi saunalla kolme ikkunaa, jotka ovat kaikki melko pieniä.

Ensimmäinen iso olkkarin ikkuna kannettu ylös. Hienot kantokahvat.

Olkkarin ikkunat paikallaan sekä kahden makkarinkin.
Saunarakennus alkaa olla irroituskaistaa (joka loppui) vaille valmiina lattialämpöä ja sen jälkeen valua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti