torstai 24. syyskuuta 2015

Valuvalmius ja lisää harkkoja

Previously happened...


Lähiajat on pääasiassa tullut touhutta yläkerran valuvalmisteluiden parissa. Vesiputkia, styroksia, keskuspölynimuria, sähköputkia. Sitten vähän verkkoa ja valukorokkeita. Irroituskaistaa jne. Välillä käytiin vaimon kanssa ottamassa pieni irtiotto raksa-arjesta ja pyörähdettiin viikonloppureissulle Brysseliin ihan vaan mielenkiinnosta lomailemaan EU-pääkaupungissa. Hyvää suklaata ja waffeleita.

Verkot ja korokkeetkin paikallaan. Alla sähköputkiakin.

Sama toisesta vinkkelistä.

Kylppäreiden seutua. Jokunen vesiputki ja viemäri.

Brysselissä näkyi tuttujakin. :)



Ulkona seinien tasoitus on jatkunut. Etelän puoleisella seinällä on rappausverkotkin ja telineet ovat siirtyneet itäpuolelle ja pohjoiselle puolelle. Talon takana eli itäpuolella on ikkunoiden smyygit vahvistettu ja kulmaverkkoja laitettu sekä kertaalleen tasoitettu pohjatasoitteella.

Eteläpääty.


Sisällä päästiin myös aloittamaan alakerran väliseinien muuraus. Ne muurataan ylimääräisiksi jääneillä 120mm Porotherm harkoilla. Jäivät yli koska päädyttiin tekemään saunarakennuksen päätykolmiot puurungolla ja levytyksellä, jotta saatiin riittävä tuki räystäille. Ensimmäistä kerrosta enempää ei sitten voitukaan muurata koska liimalaasti oli loppu. Ensimmäinen kierros kuitenkin meni normaalilla muurauslaastilla joten sen hierominen paikalleen onnistui. Pistinkin sitten tiistaina Wienerbergeriltä tilaukseen loput väliseinäharkot (100mm yläkertaan ja saunalle) sekä laastia kaikkien harkkojen tarpeisiin.

Kellarissa seinien teko aloitettiin teknisen tilan ja kodinhoitohuoneen tienoilta.

Sitten jatkettiin eteisaulaan.


Eilen myös kävivät Tomallenin lattialämmitysmiehet asentamassa putket saunalle sekä yläkertaan. Muuten kaikki meni putkeen (pun intented) mutta saunalla syöttöputket teknisestä tilasta oli jäänyt lyhyeksi. Ja niinkuin minä niitä yritin korkeammalle kaivaa. Aiheuttaa vaan lisätyötä siinä, että pitää jatkaa kuparilla jakotukille.

Yläkerran putket paikallaan.

Muutama kiemura ja aikaa asennuksessa meni ehkä 2-3h. Hyvä etten itse ruvennut hommaan.

Saunan putket.

Tänään tapahtunutta...


Tänään oli pienimuotoinen siivous/järjestelypäivä. Yläkerran valuvalmistelut olivat käytännössä valmiina ja valu on varattu ensi maanantaille. Väliseiniäkään ei voinut jatkaa, joten kannoin sitten aamun väliseinäharkkoja sisälle ja siivoilin paikkoja. Kävin yhden jätekuorman viemässä Sorttiin ja sen jälkeen tehtiin tilaa etupihalle. Ulko-ovet siirrettiin varastoon säänsuojaan, käyttökelpoinen puutavara sekä raudoitusverkot siirrettiin tontin laidalle, joten etupihalle tuli hirmuisesti tilaa. Ilo oli lyhytaikainen sillä iltapäivästä sitten tuli taas kuorma Porothermia, toivottavasti tämän talon viimeinen. Lasti sisälsi 15 lavaa 100mm harkkoa sekä yhden lavan liimalaastia. Painoa lähes 13 tuhatta kiloa. Siinä taas pikkuisen kannettavaa. Nyt on taas etupiha puolillaan harkkoa.

Tontin sisääntulo siistitty ja Porothermit hienosti tuotesijoitteluna esittelyä varten.

Juuri kun luuli saaneensa pihan tyhjäksi...

Ensimmäinen betonijakkara/yöpöytä päätyi tarkoituksensa mukaiseen käyttöön mutta toisesta kuoriutui työmaan vartio-pupu

Porotherm esittely sunnuntaina

Tämän viikon sunnuntaina on työmaalla Wienerbergerin järjestämä työmaa-esittely klo 11-14. Saatiinkin sopivasti lisää materiaalia katseltavaksi ja tontin täytteeksi. Hyvä myös se, että nyt päästään osaa väliseinistäkin nostamaan ylöspäin huomenna joten onpahan esittelyssä myös eri korkeuksilla olevia väliseiniä. Ulkonakin kun näkyy eri tasoitusvaiheessa olevia Porotherm-harkkoja, niin aika monipuolinen esittely pitäisi tulla. Mielenkiinnolla odotan kun kuulemma ihan reilusti olisi ilmoittautuneitakin tulossa.

1 kommentti:

  1. Kiitos Vili jo etukäteen! Ilmoittautumisia on tosiaan tullut runsaasti. Lupaa hyvää ensi kesän Porotherm-rakentamiselle.

    VastaaPoista