lauantai 7. marraskuuta 2015

Lämmöt päälle!

Nyt tuntuu että taas tuli iso loikka eteenpäin, kohti muuttovalmiutta! Teknisen tilan lattian valmiiksi saattamisen huipennukseksi torstaina aamulla kaartoi Tomallenin rekka pihaan. Kyseiselle päivälle oli sovittu lämmityksen kytkeminen. hommat alkoivat tehokkaasti aluksi kahden ukon voimin ja lopulta tuli kaksi kundia lisää. Maalämpöpumppu ja vesivaraaja kuljetettiin rivakasti sisälle ja sitten alkoi putkihommat. Aika nopeasti rupesi tekninen tilan lämmönjakopuoli saavuttamaan muotoaan.

Kuljetus ja asentajat saapuneet.

Vesivaraaja pääsi ensimmäisenä paikalleen.

Nyt alkaa jo kulkea putkea ristiin rastiin.

Ulkona liitännät kaivollekin tehty.




Itse pääasiassa pysyttelin poissa jaloista ja tarvittaessa vastailin kysymyksiin, kuten esimerkiksi viilennyskoneelle vedettävien putkien reitistä ja koneen sijainnista. Keskityin enemmänkin virittelemään autotalliin maalauspajaa laudoille ja rimoille. Tein telineen jonka päällä saa hyvällä korkeudella maalailla sekä naulaisi lautoja joiden avulla saa jo maalatut laudat kuivumaan päällekkäin. Parisensataa naulaa ja melko lopussa sitten vasara lipesi ja hetken näkyi tähtiä. Peukalo sai melkoisen tällin ja ei kun paikkaamaan. Yllättävän vähäisillä vaurioilla tähän asti selvinnytkin... kop kop!

Autotallissa sijaitseva maalaamo. Siinä on läjässä kuivumassa maalattua puuta.

Toisesta vinkkelistä. Ihan näppärät kuivatustelineet vaikka peukalo onkin nyt tummahko...

Seuraavana pitäisi työn alle ottaa sitten rimojen käsittely.


Noin puolenpäivän jälkeen alkoi jo lämmitysputkiston täyttö vedellä ja joskus kahden jälkeen pääsi alkamaan pumpun sähköistys. Siinä meni jokunen hetki mutta lopulta päästiin pumppu käynnistämään, laittamaan asetukset kohdalleen ja sain hieman käyttöopastusta käyttöpaneelin kanssa. Siitä sitten Tomallenin kaverit pääsivätkin jatkamaan ja sähkärin kanssa sitten jatkettiin sähköjen virittämistä saunarakennuksen kulmalla olevalta keskukselta putkia myöten tekniseen tilaan. Nyt sitten saakin jo voimavirtaa sisälle. Enää vaan työmaakeskusta ja sitten alkaakin sähköjen sekä työmaavalojen kanssa pelaaminen helpottumaan. Lopuksi vielä viriteltiin maalämpöpumpun ulkoilma-anturikin pihalle jotta saa senkin tiedon pumpulle. Ei tarvitse enää lueskella sitä virhekoodia kun ei ollut anturi kiinni.

Pumpun kansikin paikallaan ja aika siistin näköistä.


Pumppu jäi lopulta hörisemään sinne ja seuraavana aamuna tontille tullessa olikin aika mukava lämpötila niin talolla kuin saunallakin. Alkuun lämpökäyrä pidetään 24 asteessa menoveden osalta ja sitä kuulemma sopisi nostella noin pari astetta viikossa aina kolmeenkymmeen saakka. Ei ruveta liian nopeasti tuuppaamaan lämmintä sisälle.

1 kommentti:

  1. Hieno virstanpylväs tuo kun saa pysyvät lämmityssysteemit käyttöön. Meillä muuten lattiakiertoon menee yleensäkin vain tuollaista 24-26C asteista vettä (jos lattialämmitys on käytössä - vielä tänä syksynä ei ole käytetty kuin koe-luontoisesti ilma-vesi-lämpöpumpun käyttöönottamisen yhteydessä.

    Ilmeisesti tuo aina 30-asteeseen asti "kuumennus" sitten jotenkin kuuluu myös käyttöönottoprosessiin? Ja onhan se hyvä että raksalla on lämmintä, niin paikat pysyvät kuivina.

    VastaaPoista