maanantai 23. marraskuuta 2015

Parvekkeen parissa

Viime päivinä on ollut työn alla pääasiassa parvekeen kaide. Kaiteen runko olikin jo edellisessä postauksessa hyvässä alussa ja nyt on eteenpäinkin päästy. Omat työt ovat häirinneet taas tällä viikolla raksaamista. Toisaalta hyvä niin sillä kertoo sanomaansa siitä, että selkä alkaa olla parempi. Täysin oireeton se ei vieläkään ole, mutta kestää jo työssä käynnin kuten myös vähän aherrusta tontillakin. Vieläkin täytyy ottaa varovasti ettei rasita liikaa ja miettiä aina ennen kuin edes harkitsee nostavansa mitään painavampaa. Välilevyn pullistuma siellä siis vaivasi ja onneksi näin 5-6 viikon jäljiltä alkaa olla parempaan menossa.

Takaisin kaiteen tekoon... 


Perjantaina jatkettiin kaiteen rungon tekoa. Tai itse pääasiassa seisoskelin tiellä kun timpuri teki työtä kunnes sitten päätin tehdä pienen lämmittelyjumpan. Viimeistelin läpiviennin maalämpökaivolta tekniseen tilan ja eristin sekä lapioin umpeen syöttöputket maan sisälle. Samalla sitten huomasin että talon takakulmalle oli ruvennut kertymään pintavettä kun talon takaosan maanmuokkaus on vielä vaiheessa. Siitä pitäisi keväällä jatkaa tontin rajaa pitkin ojan kaivuuta jotta pääsee pintavedet kulkemaan vapaasti. Nyt ne hakeutuivat talon kulman tuntumaan ja siitä salaojiin. Päätinpä siis vähän jumpata ja kaivoin pienen kierto-ojan vesille määränpäänä samainen paikka kun myöhemminkin. Tällä kertaa vain helpompaa tietä. Lopullinen ura sitten myöhemmin (ehkä jollain koneella eikä käsipelillä).

Kaiderungon valmistuttua hyppäsin taas kelkkaan ja rupesimme mittaamaan, sahaamaan ja kiinnittämään ensimmäisiä rimoja. Koska halusin vinorimat vaakaan niin pitää tietysti huomioida ettei kaide ole kiipeilyteline. Pääkaupunkiseudulla taitaa määräys sanoa että

"Jos kaiteen suojaavassa osassa on ainoastaan vaakarakenteita / -rimoja, niiden väli saa olla enintään 10 mm."

Tuolla tavalla sitten päädyimme tekemäänkin. Vinoriman ollessa kyseessä on sisäpuolella se 10mm rakoa ja ulkopuolella sitten vinon osan takia enemmän. Aikanaan joskus parveke tullaan lasittamaan, joten jos tuosta tulee jotain sanomista niin tarvitsee sitten harkita jo aiemmin siihen levyn (lasi tai pleksi) laittamista. Kaiteen korkeudeksi tulee muistaakseni noin 1130mm eli jokusen sentin yli vaaditun. Ettei vahingossa ainakaan jää matalaksi.

Perjantaina sitten ruvettiin myös laskeskelemaan että ei nämä rimat sitten kuitenkaan riitä ja eikun viestiä V.Leinon Teemulle ja sieltä luvattiin pistää lisää heti maanantaille.

Lauantaina olin itse töissä mutta rimoitus eteni hitusen. Anoppi kävi myös vähän viimeisiä rimoja öljyämässä. Hienoa kun jaksaa auttaa ja vielä vapaaehtoisesti! :)

Sunnuntai-aamuna oli tullut Vantaallekin ensilumi ja talon katto muuttunut valkoiseksi. Saunalla näkyy lämpövuoto katossa.
Johtuu takapuolella olevasta piipusta jonka eristäminen sisäpuolella on vielä vaiheessa. Hyvin erottuu heti.

Kaidetta sisältä, keittiön liukuoven aukosta.

Tässä näkyy aika hauskasti tuo kaiteen baaritiskimäisyys :)


Rimoitus jatkuu


Tänään sitten aamusta suuntasin tontille ((toiset aiemmin, minä myöhemmin). Keli oli melkoisen kolea ja piti rivakasti tehdä hommia. Rimoja ei paljoa enää ollut työstettäväksi ja lopulta oli pakko homma lopettaa. Toivottiin että lisäkuorma saapuisi heti aamusta, mutta lopulta se saapui vasta neljän tienoilla. Iltapäivästä siis siirryttiin sisähommiin ja jatkettiin väliseinien ensimmäisen kierroksen muurausta. Saatiin jokunen metri taas hommaa eteenpäin. Nyt on aihiot kaikille kolmelle lasten huoneelle sekä lasten leikkitilalle eli myös olohuoneen seinä alkaa hahmottumaan. Huomisen agenda sitten olisikin saada kaikki rimat kertaalleen käsiteltyä autotallin lämmössä ja sitten keskiviikolle Anoppi taas lupautunut öljyämishommiin. Harmi vaan että itse silloin luimistelen töissä.

Tämän päivän saldoa.

Parvekkeen kokoon saa kyllä olla tyytyväinen.

Puurimoitus tuo taloon vähän lisää lämpöä ja luonnetta.

Rimoitus tulee vielä jarkumaan tippapeltiin saakka alaspäin.



2 kommenttia:

  1. Eikös se kaiteen korkeus tuolla putoamiskorkeudella ole 1000mm eikä 1100mm?

    VastaaPoista
  2. Tarkistin asian ja niinhän se olikin. Muistihäiriö. 1000mm tai yli. Meillä on nyt yli. :)

    VastaaPoista