maanantai 16. marraskuuta 2015

Ulkotöissä edelleen... pääasiassa.

Hieman venynyt taas kirjoitustauko. Osittain sen takia, että edellisen lämmöt päälle -postauksen jälkeen tuntuu taas vähän pieneltä kaikki edistyminen. Edelleen edistymistä on siis tapahtunut ja suurin osa ulkosalla. Kelit suosivat rakentajaa vieläkin tänä syksynä joten hyödynnetään säiden sallima pelitila ja jatketaan ulkopuolen töitä.

Autotallissa edelleen maalaamo/öljyämö. Maalatut laudat nostettu sivuun ja tehty tilaa rimojen puuöljyämiselle. Niistä nyt ehkä noin reilut puolet on öljytty kahteen kertaan ja toinen puolisko sitten odottaa sitä ensimmäistäkin kerrosta. Osa rimoista on jo paikalleenkin saatu sillä saatiin tällä viikolla rakenneltua parvekkeen päätykolmion apurunko sekä rimoitus siihen paikalleen. Samalla asennettiin myös viimeiset räystäslaudat. Nyt sekin korkea osa on valmis. Kuvia ei ole vielä koska jotenkin aina kerkeää tuo aurinko laskemaan ja tulemaan pimeää kun tulee mieleen että pitäisi ottaa kuviakin.

Käsittelemätön rima, kertaalleen käsitelty ja kahteen kertaan.

Läjä valmista rimaa ja osa kahteen kertaan käsitellyistä kuivumassa.


Mitäs muuta... Autotallin takana olevan varaston lattia on nyt tasoitettu ja hiottu. Huomenissa varmaan pääsee ensimmäistä kerrosta epoksimaalia sinnekin sutimaan. Parvekkeella on nyt kaksi kerrosta bitumihuopaa kuvien mukaisesti ja tänään alkoi terassirungon kasaaminen siihen päälle. Runkoon ja tolppiin sitten tulee kiinni kaiteen runko jota ehkä jo tällä viikolla saattaisi päästä kasaamaan. Pitäisi vaan saada loputkin rimat öljyttyä.

Parvekkeen huopaa.


Ensimmäiset läpiviennit myös tehty tuuletusputkia varten. Ne ovatkin olleet melkoinen murheenkryyni. Tilasin Ormaxilta putket ja läpivientikappaleet koska tiilenä katolla on se tasainen Minster. Siihen sitten tuli valmiit peltikappaleet läpivientien yhteyteen. Ainoa mitä taas ei löydy suoraan on poistoilmaputkelle joka on 200mm Vilpen XL-putki. Vilpelläkään ei löydy suoraan tasaiselle tiilelle sopivaa läpivientiä vaan XL-universal on aaltokuvioinen. Sehän ei tähän kattoon oikein passaa. Ohjeistus tulikin sitten Vilpen asiakaspalvelun kautta että pitäisi käyttää Classic-malliston läpivientiä ja teettää sopiva pelti sitten peltisepällä. Se onkin nyt sitten vielä suunnitteluasteella. Kaiken lisäksi kun ruvettiin asentamaan putkia, niin kävikin ilmi että Ormaxin varastolla on käynyt pieni pakkausvirhe ja meille oli tullut kaksi ylimääräistä 125mm poistoputkea ja kokonaan sitten puuttui neljä kappaletta 110mm tuuletusputkia. Ei siis ihan putkeen mennyt (pun intendend). Lupasivat kuitenkin laittaa välittömästi kaukokiidolla korjausta tilanteeseen. Sitä odotellessa... alkaa nimittäin katolle menemiseen kelit olla pikkuhiljaa vähissä.

Ensimmäisen läpiviennin tekoa (keittiön poistoilma).

Siinä se ensimmäinen putki on paikallaan.

Päätin että keittiön poistoputki jätetään tuonne julkisivun puolelle niin ei tule putkeen vaakasiirtymiä pahemmin.
Kolme muuta reikää ovat lähimpää katsoen Viemärin tuuletus, radonpoisto sekä autotallin poistoilma (huippurimurilla).
Sen jälkeen tulee vielä samaan linjaan mutta eri puolelle tuon keittiön putken kanssa se ilmanvaihdon XL-poistomöhkäle.

Ikkunapellitykset ja rännitkin sain kilpailutettua ja pistettyä tilaukseen. Ne tulevat nyt kaikki asennettuna Etelä-Suomen Kouru- ja Kattoturva Oy:ltä. Sieltä kävi mittamies mittailemassa ikkunapeltien määrää ja oli hyvinkin miellytävä kaveri. Toivotaan että hyvin alkanut yhteistyö jatkuu samoissa merkeissä. Paikalleen niitä pitäisi saada parin viikon sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti