torstai 19. marraskuuta 2015

Projektinhallinnan kukkasia

Ensirakentajalle yksi suurimmista haasteista on onnistua projektinhallinnan eri osa-alueilla. Yksi haastavimmista on aikataulutus. Alkuvuonna tuli jo hyvissä ajoin, sopivia kelejä kuopan kaivuulle odotellessa, kilpailutettua kodinkoneetkin. Sainkin mielestäni hyvän paketin loistohintaan ja toimitus sovittiin alustavasti viikolle 47. Sen jälkeen ei sitten mennytkään niin putkeen hallinta.

Valistumaton arvaushan tietenkin pissi aikataulullisesti ja viikko 47 tuli auttamatta liian aikaisin. Poissa silmistä, poissa mielestä... senpä takia ei tullut kodinkoneet edes mieleen ennen kuin sain tämän viikon alussa tekstarin että olisi kuljetus saapumassa. Hetken löi tyhjää kunnes sitten ymmärrys valkeni. Kodinkoneet olisivat tulossa ja ainakin pari-kolme kuukautta etusessa. Enpä sitten ollut siirtänyt toimitusta eteenpäin ja nyt oli auttamatta liian myöhäistä asiaan vaikuttaa. Tontille niitä ei voinut ottaa joten onneksi nykyisessä kämpässä on tilaa varastoida. Saapahan sitten asennettua heti kun on tarvis. Huonona puolena tietysti on se, että todennäköisesti takuu lähtee juoksemaan tästä hetkestä. Aina ei voi onnistua. Ensimmäiset pari konetta tulivat jo tiistaina ja loput olivat tulossa tänään kello 10-13. Olin yön töissä ja nukkumaan pääsin vasta kuuden tienoilla. Toivoin että kuten aiempi toimitus, myös tämäkin tulisi vasta lähempänä kello yhtä. Arvaahan sen kuinka siinä kävi; kello 8:57 soi puhelin että puolen tunnin päästä olisi toimitus pihassa. Vajaan kolmen tunnin yöunilla sitten raahauduin ylös, otin tavarat vastaan ja rojahdin takaisin sänkyyn. Myöhemmin herättyäni oli kyllä melkeinpä pahempi olo kuin krapulassa... kyllä sitä unta tarvitsisi riittävästi.

Siellä ne nyt möllöttää jokusen hetken.


Onneksi sentään parvekkeen teko edistyy. Bitumihuovan päälle on saatu kasaan terassille runko ruskeasta painekyllästetystä ja tiistain sekä keskiviikon aikana saatiin parvekkeen kaiteen runkopuut öljyttyä, kuten myös lähes kaikki rimat. Kiitokset anopille öljyämis-avusta! Tänään alkoi sitten kaiteiden rungon kasaus ja jatkuu huomenna. Sen jälkeen onkin aika rimoitukselle ja taas syntyy valmista jälkeä.

Parvekkeen kaiteiden päälle vähän paksumpaa tavaraa.

Lisää öljyttyä runkotavaraa.

Terassinrunkoa. Alkaa olla melkoisen jäykkä jo. Ei notku.

Runko jatkuu nurkan taakse.

Kaide alkaa hahmottumaan.

Tuohon kelpaa nojailla. Syksyn ongelma on kuvaamisen suhteen että tulee niin pirun aikaisin pimeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti